Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Kultura

FOTO Dokumentarni film 'Maestro' primjerno prikazan u Mostaru

13. rujna 2021. u 20:38 1 komentara 284 prikaza
Foto: Fena
Pogledajte galeriju 1/5

Dokumentarni film "Maestro" u režiji prof. Dragana Komadine večeras je primjerno prikazan u velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

 Film kroz 50 minuta govori o nastanku i radu brojnih zborova i klapa s područja Mostara i Hercegovine, kao i o životu njihova osnivatelja i voditelja, don Dragana Filipovića.

-  Ovo je film o don Draganu Filipoviću, svećeniku, zborovođi, skladatelju, čovjeku koji je na mnoge načine zadužio prije svega, glazbeni život Grada Mostara i Hercegovine - kazao novinarima uoči premijere redatelj Komadina.

U dokumentarcu govore suvremeni glazbenici - Alan Bjelinski, Mladen Tarbuk, Robert Homen, Pero Šiša, biskup Ratko Perić, članovi različitih zborova i klapa, kao i članovi obitelji don Dragana Filipovića.

Uz podsjećanje na brojne glazbene događaje kroz arhivske snimke, film je prepleten sjećanjima na životni put don Dragana.

- Redatelj je htio da ide jedna dvostruka priča, da ja nešto govorim o svom životu, a članovi zborova, klapa, dirigenti i solist o mojoj glazbi i onomu što oni rade. Mislim da se ta priča onda ujedinjuje prema jednom cilju, da se kaže nešto o tome što su ti mladi radili u ovom gradu -  naveo je don Dragan.

Film je nastao u produkciji Studija YOKER.

  • debelacija:

    Ne vidim na slici našu specijalistkinju za BiH Zdravku B.!!!