snimanje filma “Švedsko srce moje majke”

Filmska ekipa oduševljena Kiseljakom

09.10.2020.
u 10:12

Na više lokacija u Kiseljaku posljednjih dana Heft Production Sarajevo, pod budnim okom redatelja Adisa Bakrača, snima film “Švedsko srce moje majke”.

Prema planu snimanja, posljednja klapa u Kiseljaku past će 13. listopada. Dosad su snimljene scene u Visokoj školi CEPS, čije su prostorije na filmskoj traci prikazane kao zračna luka u Švedskoj, dionica u naselju Han Ploča poslužila je kao kulisa za izbjegličku kolonu, a na istoj dionici snimljene i scene povratnika. Za potrebe snimanja izbjegličke kolone poslužila je i prometnica prema Fojnici, piše Večernji list BiH

Film “Švedsko srce moje majke” priča je o dvjema starijim ženama, Šveđanki i izbjeglici iz BiH, koje, unatoč jezičnim barijerama, postaju prijateljice. Radnja filma odvija se u Švedskoj, u gradu Malmöu. Glavnu ulogu utjelovljuje bh. glumica Faketa Salihbegović-Avdagić, a u ostalim ulogama su: Nermin Omić, Armin Omerović, Irina Dobnik, Aida Bukva, Miro Barnjak, Midhat Kuštunić i Nerman Mahmutović. Gostoljubivost domaćina i mnoštvo mladih Kiseljačana koji su angažirani iza kulisa daju poseban pečat snimanju u Kiseljaku. “Sve prolazi jako dobro, prije svega, zahvaljujući Općini Kiseljak i načelniku Mladenu Mišuriću Ramljaku koji je podržao naš rad. Sve lokalne strukture odgovorile su na sve naše zahtjeve, čime su rad i produkcije podignute na jednu posebnu razinu“, rekao je Almir Šahinović, producent filma.

Osim lokalnih vlasti, Šahinović ističe i podršku Vlade Srednjobosanske županije na čelu s premijerom Tahirom Lendom i ministrom obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Bojanom Domićem.

Jedan od prvih kontakata filmske ekipe bio je s kiseljačkim župnikom fra Zoranom Vukovićem, a dobra suradnja ostvarena je i s Islamskom zajednicom, potvrdio nam je Šahinović.

Uz gostoljubivost domaćina, na snimanju filma angažiran je i veliki broj Kiseljačana, prije svega mladih.

“Ovo je jedno sasvim novo iskustvo koje inače ne bih imala priliku doživjeti. U gradu se događa nešto sasvim novo, Kiseljak je prikazan u sasvim novom ruhu, a sada je dobio i novi publicitet”, rekla nam je Leona Duno, klaperica na setu.

Na mjestu organizatora snimanja je Antonela Tuka, a tajnica produkcije je Amila Bejtić.

Tri spomenute Kiseljačanke imaju i mušku pomoć.

“Moji dojmovi su odlični, radi se jako puno, ali sve je dobro organizirano. Najvažnije od svega je da imamo snažnu volju“, kazao nam je Matej Vuković, jedan od pomoćnika na setu.

Snimanje je nastavljeno u Visokom, a završne scene bit će snimljene u Kiseljaku, u Poliklinici D&A i Gradskom parku.

Pred producentskom ekipom još je sedam dana posla, no nema sumnje da će im Kiseljak ostati u lijepom sjećanju. “Kao producentu drago mi je da se film uspješno privede kraju, ali moram priznati da mi počinje bivati žao što napuštamo Kiseljak, jer je zaista bilo uživanje raditi ovdje s lokalnim ljudima i predstavnicima vlasti koji su nam uvijek izlazili u susret”, ističe Šahinović zahvalivši na potpori i suradnji Antoniju Beusu, Sarajevskom kiseljaku, Sarajevskoj pivari i Policijskoj upravi Kiseljak, čiji su pripadnici osiguravali snimanje.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?