uspješna premijera

Filmom “Bobi u 3 ujutro” snovi postali realnost, a realnost snovi

03.09.2020.
u 18:06

- Film je u stanju pretvoriti snove u realnost i realnost u snove, a to smo dokazali ovim kratkim filmskim uratkom prve filmske radionice u okviru Dana hrvatskog filma “Ivo Gregurević” - kazala je pred ograničenim brojem gledatelja, zbog poštovanja epidemioloških mjera, u oraškoj kinodvorani Nives Antoljak, koordinatorica projekta uime Hrvatske matice iseljenika Zagreb, primajući cvijeće zahvalnosti od Mandice Živković uime Centra za kulturu Orašje, piše Večernji list BiH

Po prvi put ljubitelji sedme umjetnosti u Orašju imali su prigodu pratiti filmsko djelo mladih zaljubljenika u film koji su svoj 15-minutni filmski uradak snimali u Orašju.

Josipa, Ana i Marin

Premijera kratkog filma “Bobi u 3 ujutro”, koji je deseteročana ekipa mladih zaljubljenika u film snimala pet dana u Orašju (hotelska soba Vile “Aroma”), odlično je primljena kod oraške publike.

Nagradili su ih burnim pljeskom, osobito mlade akademske glumice, domaći glumački kadar, Josipu Oršolić iz Tolise i Anu Franičević iz Kreševa, a zahtjevnu glumačku ulogu odlično je odigrao i Marin Maroš iz Viteza. – Ovo nam je odličan poticaj da ostanemo u svijetu umjetnosti - kazao je nadareni glumački trojac.

- Predivna premijera pokazala je koliko mladi imaju talenta, samo im treba stvoriti okvir za rad i njihovu kreativnost - ističe stručni voditelj radionice akademski redatelj filma Ivan Mokrović.

Koordinatorica projekta Antoljak naglasila je da Hrvatska matica iseljenika Zagreb, primjenjujući različite modele, nastoji privući pozornost i pristupiti mladima te nude priliku svima onima koji žele proširiti svoje znanje da se aktivnije uključe u organizaciju i realizaciju njihovih kreativnih projekta, čak i u ovo vrijeme ograničenih komunikacija koje posebno pogađa kulturne djelatnike.

Vidimo se na 26. DHF-u

Hrvatska matica iseljenika organiziranjem filmske radionice u Orašju potvrdila se istinskim prijateljem filmskog festivala u Orašju.

Ne samo da je od samog početka bila uz projekt Ive Gregurevića i njegovu zamisao da, kako je Ivo volio kazati, “dašak velikih kulturnih događaja donese u svoje malo misto”, već primjerenim sadržajem festival obogaćuje i nakon Ivine smrti.

Istina, korona je dala obol cijelom događaju i ograničila ne samo brojnost posjeta gledatelja već i sudionika radionice, na kojoj su trebali biti Hrvati iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, iseljeništva te predstavnici hrvatskih manjina.

Radionica je ograničena na deset sudionika, no oni su svojim entuzijazmom i željom za upijanjem znanja o filmskoj umjetnosti nadomjestili brojnost.

- Vidimo se na drugoj filmskoj radionici i 26. filmskom festivalu ponovno u Orašju kada ćemo napraviti novi filmski uradak, jer mi ostajemo vjerni ovome projektu i dolazimo ponovno obogaćeni, ne samo druženjem i novim znanjem već i, nadasve, pozitivnom energijom ovoga festivala - poručili su sudionici prvog filmskog projekta iz Orašja, nastalog u znaku Dana hrvatskog filma “Ivo Gregurević”.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije