prvijenac Jure Pavlovića

Film 'Mater' otvara ovogodišnji Mostar film festival

18.09.2020.
u 08:51

Film "Mater", dugometražni prvijenac Jure Pavlovića otvorit će četrnaesti Mostar film festival (MFF) koji počinje u petak, 16. listopada u formi autokina.

Ljubitelji filmske čarolije u autokinu će prve večeri imati priliku gledati film koji istražuje kompliciran odnos majke i kćerke.

"Očekujem da će film snažno i emotivno pogoditi mnoge gledatelje i da će moći uživati u autentičnom domaćem komadu umjetnosti koji je, s obzirom na dalmatinski duh u filmu, ali i tematici jako blizak gledateljima i na ovom području", kaže redatelj Pavlović.

Glavne uloge tumače glumice Daria Lorenci Flatz i Neva Rošić. Svjetsku premijeru film je imao na Tallinn Black Nights Film Festivalu krajem prošle godine. Prikazan je i na beogradskom FEST-u, gdje je nagrađen kao najbolji film regije. Na Pula film festivalu dodijeljene su mu tri Zlatne Arene - za glavnu žensku ulogu Dariji Lorenci- Flatz, za oblikovanje zvuka Martinu Semenčiću i za kameru Jani Plećaš, a redatelj Jure Pavlović dobio je nagradu "Breza" za najboljeg debitanta.

Redatelj Jure Pavlović ranije je sa svojim kratkim filmom "Piknik" osvojio europskog "Oscara", prestižnu nagradu Europske filmske akademije za najbolji europski kratkometražni film, priopćilo je Organizacijski tim MFF-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?