Manifestacija u Grudama

Entuzijazam je doveo do desetog rođendana “Kamene ljepotice”

VL
Autor
Željko Andrijanić
28.11.2017.
u 10:00

Jubilarni deseti put u Grudama, u boćarskom domu Biberon održana je “Kamena ljepotica”, smotra folklora u organizaciji Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva Sveta Kata iz Gruda. Brojni nazočni pljeskom su pozdravili pjesme i plesove različitih podneblja.

Događaj je otvorio grudski načelnik Ljubo Grizelj. On je ranije riječi o kulturi na području općine Grude, između ostalih, ponovio i na Kamenoj ljepotici.

- Kad pogledate samo broj događaja koji se svrstavaju u područje kulture, a dogode se tijekom jedne kalendarske godine, nema praktički tjedna u kojem nemate neki kulturni događaj. Jedan odličan primjer jednog organiziranja društvenog segmenta izvan institucija. Mi to maksimalno pomažemo, ali sve to nastaje negdje izvan institucija vlasti, na bazi jednog entuzijazma i jedne privrženosti kulturi kao važnom društvenom segmentu - kazao je Grizelj i istaknuo i ovaj događaj kao jedan koji se radi s osobitim entuzijazmom i ljubavlju, prije svega predsjednika HKUD-a Sveta Kata iz Gruda Svetimira Marića Kepala, onda i svih drugih vezanih uz ovo društvo koje puno desetljeće organizira ovu manifestaciju.

Božji blagoslov prisutnima je podijelio grudski župnik fra Stanko Pavlović. - Naše zajedništvo nas je održalo kroz godine, u teškim, ali i svim drugim vremenima. I ova manifestacija je ona koja spaja i koja promiče zajedništvo i zato joj uvijek s ponosom dolazimo - kazao je, između ostaloga, grudski župnik. Prvi na manifestaciji su nastupili članovi HKUD Sveta Kata Grude koji su se predstavili pjesmama i plesovima zapadne Hercegovine, a zapjevala se i ganga. Zatim su nastupila društva KUD Tribanj, Župa Bila Livno, HKUD Gromljak Kiseljak, Etno udruga Petrovo polje, Općina Ružić, KUD Župa Grab, HKUD Hercegovac i Mješovita pjevačka skupina župa Kljaci.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?