11. festival animiranog filma

Dva hrvatska filma na trećoj večeri NAFF-a

29.06.2016.
u 10:00

Treći dan NAFF-a obilježile su projekcije jedanaest filmova kao jedanaest godina festivala.

Brazilski film “Uho Van Gogha” publike se dojmio i prije nego je počeo zahvaljujući ugodnim latino zvukovima. Ni radnja nije razočarala; film govori o kreativnosti jednog oca u nastojanju da izvuče sebe i svog sina od duga prema lihvaru. Čovjeku svašta pada napamet kada voda dođe do grla, pa i da je nasljednik uha slavnog umjetnika.

“Don’t forget Mori” film je ruske skupine ruskih animatorica od kojih je jedna počastila NAFF svojim dolaskom. Alana Rebezova se tako na festivalu natječe s poprilično crnim filmom o traženju svjetlijeg mjesta za smrt. “Billy i Bud” još je jedan francuski film iz konkurencije festivala koji na vrlo živahan način prikazuje prijateljstvo između crnog i bijelog dječaka u New Orleansu na početku 20. stoljeća. Priča je inspirirana stvarnim sjećanjima Loiusa Amstronga. Predstavili su se i Poljaci sa živopisnim filmom “Dropart”. Termin za dva zadnja filma ostavljen je susjedima iz Hrvatske, “Oni žive noću” Gorana Trbuljaka i “Stakleni čovjek” Daniela Šuljića. Trbuljakov film kroz život buba koje izlaze noću govori o različitim muško-ženskim težnjama - ona želi svjetlo, on želi mrak. Šuljić priča priču o modernom, tehnologiziranom svijetu u kojemu se sve više realizira stvarni Big Brother. Okruženi smo uređajima, sve je digitalno, nemamo više intime.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije