MALE MELODIJE MOSTARA 2018.

Djevojčice i dječaci od sedam 
do 11 godina pjevat će o ljubavi, prijateljstvu, dječjim radostima

28.04.2018.
u 08:22

Večeras će se u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, s početkom u 18 sati, održati dječji festival Male melodije Mostara 2018. I ovo 22. izdanje Malih melodija Mostara, festivala koji okuplja mlade talentirane pjevače iz Bosne i Hercegovine te susjednih zemalja, otvorit će svojim nastupom Balet Mostar Arabesque.

Ovaj mostarski baletni ansambl još od 2009. otvara i zatvara ovaj tradicionalni dječji festival. Posjetitelji prepune velike dvorane HD hercega Stjepana Kosače moći će vidjeti članove ansambla Balet Mostar Arabesque, koji su ove godine na balkanskim kvalifikacijama jedne od najvećih svjetskih plesnih manifestacija, Dance World Cup 2018., osvojili 10 pojedinačnih medalja i pet pehara. Krajem lipnja 30 baletana i balerina ovog ansambla ide u Španjolsku, gdje će u finalu predstavljati Mostar i čitavu BiH. Male melodije Mostara 2018. otvorit će koreografijom “Buketići”, koja je od žirija kvalifikacija Dance World Cup 2018. dobila posebnu nagradu “Najbolja koreografija djece do 13 godina”, a koju je osmislila ravnateljica ove škole prof. Arleta Ćehić. Potom će izvesti koreografiju “Pizzicato” u izvedbi Nike Banović i Ene Macić. Na 22. izdanju Malih melodija Mostara nastupit će 13 izvođača iz Mostara, Splita, Hvara i Beograda. Dječaci i djevojčice od 7 do 11 godina pjevat će o ljubavi, prijateljstvu, dječjim radostima… Nakon njihovih izvedbi ponovno će nastupiti Balet Mostar Arabesque. O festivalskim nagradama odlučit će ocjenjivački sud u kojem će sudjelovati Kristijan Čarapina, umjetnički direktor festivala, Vesna Jelić, izvršna direktorica, i glazbenik Živko Ključe.

U show-programu Malih melodija Mostara 2018. nastupit će vokalno-plesna skupina Mo-stars i Željka Bošnjak Zovko. Program će voditi Sanda Pandža, voditeljica koja je kao djevojčica imala značajan uspjeh na Malim melodijama Mostara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije