široki brijeg

Danas počinje 24. Mediteran Film Festival

Mediteran Film Festival
10.10.2023.
u 08:27

Festival će započeti projekcijom igranog filma "Stigme" redatelja Zdenka Jurilja.

U Širokom Brijegu danas počinje 24. Mediteran Film Festival (MFF). Nova filmska ostvarenja bit će prikazana u ovogodišnjim festivalskim kategorijama te su organizatori pripremili raznovrstan progam za sve uzraste.

U službenom programu festivala bit će prikazano 20 filmova u selekcijama kratkometražnih i dugometražnih dokumentarnih filmova. Uz konkurentni program, organizatori su pripremili specijalnu kategoriju „U fokusu“ koja će predstaviti najbolja filmska ostvarenja zemalja Mediterana iz protekle godine. 

Direktor festivala Tomislav Topić istaknuo je kako nastoje ponuditi nova ostvarenja kinematografije.

"Mislim da je to velika stvar jer mi kao nekakvo malo mjesto možemo se ipak podičiti s nekakvom profesionalnom produkcijom", kazao je Topić.

Mediteran Film Festival je ove godine pripremio čak sedam filmskih programa te će publika imati priliku vidjeti nova filmska dostignuća. Festival će započeti projekcijom igranog filma "Stigme" redatelja Zdenka Jurilja. Filmska ekipa nije krila zadovoljstvo na ovoj ukazanoj prilici.

"Skupili smo jednu ekipu, a ne možemo reći da je to bila neka mini Jugoslavija ali ustvari jeste, iz Beograda, Dubrovnika, Zagreba, Splita, Sarajeva i dijelom smo surađivali s ljudima iz Slovenije", kaže redatelj Jurilj.

Zdravko Mustać je ovogodišnji selektor za nekoliko festivalskih kategorija, za Off programe filmove su odabrali Tomislav Topić i Robert Bubalo te je za najmlađu publiku pripremljen posebni program MFF Fora selektorke Silvije Kraljević, javlja BHRT.

Filmski centar Sarajevo na ovogodišnjem Mediteran Film Festivalu će prikazati sedam kratkih dokumentarnih filmova nastalih u razdoblju od 1956. do 1988. godine.

Festivalski program moguće je pogledati na službenoj stranici Mediteran film festivala. Festival će trajati od 10. do 14. listopada na nekoliko lokacija u Širokom Brijegu. Organizatori pozivaju sve buduće posjetitelje da pored projekcija filmova sudjeluju u filmskim kvizovima te glasovanjima za najbolji film.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?