mostar

Dan ružičastih majica i predstava “Quijotanje”

22.02.2017.
u 07:00

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru će u suradnji s mostarskim srednjim i osnovnim školama ove godine obilježiti Dan ružičastih majica - 22. veljače, odnosno Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.

U HNK Mostar bit će izvedene tri predstave “Quijotanje” koja tematizira slučaj vršnjačkog nasilja među starijim adolescentima koje je oslonjeno na korumpirani sustav gdje su djeca političkih moćnika zaštićenija od druge djece. Danas u 12 sati glumci HNK Mostar izvest će “Quijotanje” za učenike Srednje ekonomske škole Joze Martinovića i Osnovne škole Ilije Jakoviljevića. Uoči same predstave učenici će izvesti prigodan program koji su sami pripremili, a istog dana u 16 sati obilježavanju Dana ružičastih majica pridružit će se i učenici Gimnazije Mostar.

Sutra, 23. veljače u 20 sati redovita je repertoarska izvedba predstave “Quijotanje” za koju je dio ulaznica rezervirala udruga BOHEMSA čiju su članovi studenti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Predstava “Quijotanje” premijerno je izvedena u prosincu 2016. godine. Autorski je projekt dramaturga Dragana Komadine. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?