“Stina pradidova”

Božićni spektakl u Posušju i na televiziji

11.12.2016.
u 10:15

Posljednjih godina Posušje se prometnulo u jedno od urbanijih kulturnih središta kad su u pitanju koncerti koje organiziraju različite udruge i pojedinci u središtu općine, bilo na Trgu ili u Gradskoj sportskoj dvorani. Nakon što su ljetos na Trgu nastupili Crvena jabuka i Teška industrija, spektakl se vraća u Posušje, i to u petak, 23. prosinca, u 19.30 sati. Održat će se veliki božićni koncert pod nazivom “Stina pradidova”. Spektakl je organiziran u Gradskoj sportskoj dvorani u Posušju. Na koncertu će nastupiti jedna od najpoznatijih i najboljih hrvatskih klapa Intrade i Tomislav Bralić, a uz njih, prigodne božićne pjesma otpjevat će i posuške klape Zvizdan i Grga.

“Volio bih pjevati na svim mjestima, trgovima, dvoranama, gradovima gdje nismo bili. Imamo jednu klapsku kartu na kojoj obilježavamo mjesta gdje smo bili. Uglavnom dobivamo pozive u sve dijelove svijeta, gdje god ima Hrvata”, kazao je legendarni Bibinjac Tomislav Bralić u jednom intervjuu na početku ove godine, a na njezinu kraju na kartu klape Intrade i svoju osobno moći će zabilježiti i zapadnu Hercegovinu te Posušje. Ovaj koncert je humanitarnoga karaktera, a dio prihoda od prodaje ulaznica namijenjen je Humanitarnoj udruzi “Fra Mladen Hrkać”. Koncert u Posušju će se i snimati. A državna televizija BHT emitirat će ga u osamdesetominutnoj snimci na sam Božić, 25. prosinca, u 20 sati i 15 minuta. Prije koncerta, koji počinje u 19.30 sati, u posuškoj kinodvorani bit će prikazan i film “Druga obitelj” koji govori o Udruzi “fra Mladen Hrkać”. Humanitarna udruga “Fra Mladen Hrkać” osnovana je 2012. godine u Zagrebu kao dobrovoljna, humanitarna, nevladina i neprofitna organizacija u cilju pružanja informacijske, financijske i logističke pomoći osobama sa zdravstvenim poteškoćama koje žive izvan Hrvatske, a dolaze na liječenje u Zagreb, kao i njihovim obiteljima. Organizatori koncerta zaželjeli su sretan Božić svom katoličkom puku uz poruku: “Za Božić ka dite ja opraštam svima, toliko u meni još ljubavi ima”.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije