kulturna manifestacija

Baletnom izvedbom 'Mare Nostrum' završeno Mostarsko proljeće 2016.

mare nostrum
Foto: Stojan Lasić
1/5
03.06.2016.
u 08:10

Nastupom baleta Narodnog pozorišta Sarajevo, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru u četvrtak je navečer zatvorena manifestacija "Mostarsko proljeće 2016. - XVIII. Dani Matice Hrvatske".

Izvedena je baletna predstava suvremenog izričaja "Mare Nostrum", i to u koreografiji Davide Bombana iz Italije. Predstava prezentira dijalog istoka i zapada kroz glazbu kršćana, muslimana, židova i Mediterana. Na jedinstven način pokazuje kako je umjetnost univerzalna i da svojim svojim duhom ispunjava svaku jedinku ljudskoga roda, javlja Fena.

Predsjednica Matice Hrvatske Mostar Ljerka Ostojić, prigodom zatvaranja manifestacije, istaknula je kako je u proteklih mjesec i pol dana grad na Neretvi donio raskoš i ljepotu umjetničkih izričaja.

- Uživali smo u 30-tak programa iz cijele Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Austrije, Turske,SAD-a - kazala je Ostojić, napomenuvši kako su, unatoč ovom vremenu nedostatka nadahnuća, uspjeli održati manifestaciju na visokoj razini.

Najavila je kako će Mostarsko proljeće programom biti kvalitetno i iduće godine te da će ostati među najznačajnijim kulturnim manifestacijama u BiH i regiji.

Na kraju je zahvalila svima koji su na bilo koji način sudjelovali u održavanju ovogodišnje manifestacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?