predstavili se s tri koreografije

Balet Mostar Arabesque osvojio vrijedne nagrade na Međunarodnom baletnom natjecanju ''Ana Pavlova''

Balet Mostar Arabesque
27.11.2023.
u 08:50

BMA se predstavio s tri koreografije i osvojio prvo mjesto u kategoriji ''Pre- competitive classical'', treće mjesto u ''Juniorskoj/srednjoj'' te treće mjesto u kategoriji ''Mini solo baleta''.

Balet Mostar Arabesque (BMA) sudjelovao je na Međunarodnom baletnom natjecanju ''Ana Pavlova'',  koje je upriličeno 18. studenoga (online ) te 24-26. studenoga u kazalištu Zeehelden, u Haagu. Na natjecanju se predstavilo oko 90 mladih talenata od 4 do 19 godina iz Rusije, Ukrajine, Rumunjske, Bugarske, Češke, Meksika, Poljske, Nizozemske i BiH.

BMA se predstavio s tri koreografije i osvojio prvo mjesto u kategoriji ''Pre- competitive classical'', treće mjesto u ''Juniorskoj/srednjoj'' te treće mjesto u kategoriji ''Mini solo baleta''.

Umjetnička direktorica BMA Arleta Ćehić je izjavila je kako su i do sada u Mostar donosili vrijedne nagrade s drugih natjecanja, ali da su im ove posebno značajne jer je Međunarodnobaletno natjecanje ''Ana Pavlova'' ekstenzija Akademije ruskog klasičnog baleta, koju vode vrsni umjetnici baleta.

- Ako vam oni kažu da naša djeca zavrjeđuju najviše ocjene u domeni klasičnog baleta, bez obzira na ne uvjete u kojima radimo, onda vam ne preostaje ništa drugo, no da vjerujete u to – kazala je Ćehić

U kategoriji ''Koreografija'' prvo mjesto su osvojile  ''Mostarske labudice'' , a drugo mjesto "Na lijepom plavom Dunavu" .

Ćehić navodi kako je po prvi put prijavila svoje dvije koreografije te da joj priznanje koje je dobila od respektabilnog žirija mnogo znači u smislu da je to što je do sada radila vrijedilo i da je na dobrom putu.

Također, BMA je dobio i posebnu nagradu 50 popusta stipendije za ljetni intenzivni tečaj, a Sara Galić dobila je specijalnu diplomu kao najmlađa sudionica i njezin ples je odabran za gala večer, priopćio je Balet Mostar Arabesque.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije