Koncerti za srce i dušu

Armin Omerović i Alma Subašić oduševili publiku

11.01.2018.
u 08:10

U sklopu projekta “Koncerti za srce i dušu”, u organizaciji Centra za kulturu Orašje i uz potporu Federalnog Ministarstva kulture i sporta, u Orašju je održan koncert isprepleten pjesmom i glumom.

Pjesma i gluma

Kroz program koncerta publiku je vodio oraški glumac Armin Omerović koji je darovao svojem mjestu prekrasnu večer ispunjenu stihovima i emotivnim notama njegove djevojke, mlade glazbenice Alme Subašić. Simpatični dvojac s takvim je koncertom već nastupio od Sarajeva i Mostara do Toronta i Göteborga, no posebno su im dragi, priznaju, nastupi u njihovim rodnim mjestima, Orašju i Konjicu. Nakon Zrinke Posavec i Ibrice Jusića, oraškoj publici predstavila se tako i mlada Alma, jedna od najmlađih i najperspektivnijih izvođačica sevdalinki koja njeguje taj jedinstveni tradicionalni glazbeni izraz. U notama “Sevdaha u tri čina” uživali su brojni gosti iz Zagreba, Sarajeva, Konjica, Brčkog, Županje i Gunje, koje je u ime domaćina pozdravila Mandica Živković, v. d. ravnateljica Centra.

- U posljednje sam vrijeme najčešće na relaciji Zagreb – Sarajevo – Orašje. Alma zaslužuje velike koncertne dvorane i već ih je imala, a moj mali doprinos glume još sve estetski uklopi u tri čina - kazao nam je Armin, koji je već 12 godina u profesionalnoj glumi.

12 godina u glumi

Od prvijenca “Puta Lubenica” pa do danas nanizao je vrlo uspješnih 11 filmova i već nanizao brojne nagrade.

Alma je, pak, diplomirala arhitekturu, no i glazba joj je, uz Armina, velika ljubav.

- Sevdah je za mene povezan s ozračjem u kojem sam odrasla punim ljubavi, osjećaja, sigurnosti odrastanja uz roditelje. Ljudi prepoznaju takav iskren odnos prema pjesmi pa je zadovoljstvo obostrano. Za sada kombiniram ljubav prema arhitekturi i pjesmi. Kada bih se u cijelosti posvetila arhitekturi, moje bi srce zaželjelo nekada i zapjevati. Možda moji nastupi neće u budućnosti biti prečesti, ali bit će ih dovoljno pa ću uskladiti sve obveze, kazala nam je mlada glazbenica.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije