Festival Jaipur u Indiji

Alena Džebo proglašena najboljom glumicom za ‘Sabinu K.’

sdf
27.01.2017.
u 10:00

Nagrađivana glumica Alena Džebo osvojila je još jedno vrijedno priznanje. Proglašena je najboljom glumicom u kategoriji za igrani film, za ulogu u ostvarenju “Sabina K.” na 9. međunarodnom filmskom festivalu Jaipur u Indiji. Spomenuti film je istinita bh. priča nastala u režiji Amerikanca Cristobala Krusena, koja je na istom festivalu ovjenčana nagradom za najbolji ženski film, odnosno žensku priču, i to u istoj kategoriji.

- Svaka nagrada mi je draga, pa me tako i ova jako obradovala. No, super je da tamo negdje, na drugom kraju svijeta, ljudi prepoznaju dobru priču. Znači da je priča dovoljno univerzalna, s temom u kojoj se žena, bez obzira na to gdje živi, može prepoznati. Drago mi je i što film još ima aktivan festivalski život. Nakon Hrvatske, film ide u distribuciju u Australiju, Brazil, Poljsku i Nizozemsku, kazala je Džebo.

Film govori o tragediji ljubavi koja, nažalost, ne može uvijek pobijediti mržnju i netoleranciju. Oslikava ljubav i njezinu tragediju u poslijeratnom bh. društvu.

Film je sniman je na lokacijama u Sarajevu, Mostaru i na otoku Korčuli.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?