Na reliju sa Škodom u zid

Kubica umalo poginuo, upitan nastavak karijere

Robert Kubica
AFP
07.02.2011.
u 09:07

Vozača formule 1 Robert Kubica umalo je poginuo kada se svojom Škodom Fabijom velikom brzinom zabio u zid za vrijeme relija Ronde di Andora u talijanskoj pokrajini Liguriji blizu Savone

Iako je Poljak zadobio teške ozljede i izvan je životne opasnosti, njegova je karijera upitna. Kubica je bio na višesatnoj operaciji, a slomljena mu je desna ruka i noga te je imao unutarnja krvarenja. Tijekom operacije prijetila mu je i amputacija ruke. Liječnici će tek za sedam dana znati je li sedmosatna operacija ruke uspjela, a u slučaju da jest, Kubica će se oporavljati cijelu godinu.

Premda Škoda Fabia S2000 koju je vozio udovoljava vrlo strogim FIA-inim sigurnosnim propisima, Kubicina nesretna okolnost je bila u tome što je zaštitna metalna ograda  probila automobil i ušla u kokpit, presjekavši mu desnu ruku i nogu.

Ekstrahacija iz smrskanog automobila trajala je više od sata, a obavljena je tek nakon što su na lice mjesta stigli vatrogasci sa specijalnom opremom.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije