Pretukli povratnika

Krvavi razbojnički prepad usred dana šokirao Travničane

Pljačka
Srećko Stipović
27.06.2012.
u 09:11

Ivo Jurčević (78) iz sela Podstinje kod Travnika zaključan u kupatilu pa potom umotan u tepih

Povratnik Ivo Jurčević iz sela Podstinje nije ni slutio što ga čeka kada su u sred bijela dana dvojica nepoznatih kriminalaca pokucala na njegova vrata. Kako Ivo živi sam i na periferiji sela kuću je redovito zaključavao i dok je boravio u njoj.

Neki ugovor

Kriminalci su došli na vrata i pokušali ih otvoriti. Vidjevši da su zaključana zvali su Ivu da potpiše neki ugovor. -Zovu i kažu hajde moraš potpisati neki ugovor. Glasovi mi nepoznati. Čim sam otključao i otvorio vrata zaslijepili su me novinama. Novine su mi nabili na oči tako da ne vidim ništa. Ugurali me u hodnik i počeli udarati nogama, šakama po svim dijelovima tijela. Najviše po glavi. Nisam im mogao vidjeti lica. Pitali su gdje su pare? Našli su mi u džepu 500 KM, a onda me zamotali poput salame u tepih stazu koja je bila u hodniku i ubacili me u kupatilo, govori Ivo stiščući zube od bolova. Prije nego će Ivu ubaciti u kupatilo i zaključati kriminalci su istrgnuli telefonski kabel tako da Ivo nije mogao pozvati pomoć.

Šećerni bolesnik

-Nije mogao čak ni vrata od kupatila razvaliti jer je bio u nesvijesti, a kad je došao sebi prozor na kupatilu je bio visok tako da nije mogao ni skočiti jer bi se polomio» dodaje Pero Balta koji je Ivu izbavio iz kupatila tek oko 20 sati navečer. -Izišao sam malo u šetnju, ali i da vidim Ivu. Znam da je bolestan da mu treba inzulin dati. Kada sam došao do njegove kuće pozvao sam ga, a on se odazivao iz kupatila. Kaže Pero hajde ovamo ja ne mogu izaći. Ušao sam i vidio da je zatvoren. Kada sam otključao kupatilo vidio sam Ivu oblivenog krvlju. Odmah sam pozvao policiju koja je ubrzo stigla na uviđaj, priča nam Pero Balta koji pazi Ivu zajedno s drugim mještanima jer je Ivo ostao sam a djeca se rasula po bijelom svijetu.

Poput salame

U razgovor se upliće i Milica Jurčević koja Ivi sprema jelo. -Svi smo se iznenadili da se to Ivi desilo. U našem selu zaista nije bilo do sada napada na ljude i tako okrutne pljačke. Ivo je miran susjed nije nikome na put stao i ne znam zašto su baš njega kriminalci pretukli i opljačkali, govori nam Milica. Njegov unuk Zoran došao je promijeniti brave na vratima jer su kriminalci bacili ključeve od ulaznih vrata koja su zaključali kada su Ivu ostavili bez svijesti pretučenog u kupatilu i umotanog u tepih poput salame. Iako su ispreturali sve stvari po kući kriminalci osim novca kojeg su opljačkali od Ive nisu ništa odnijeli. Istraga o ovom nemilom događaju je u tijeku.

Ključne riječi

Komentara 1

OG
okniram.glavas
07:00 04.12.2014.

Zna li se dokle je Istraga stigla i ko su izvrsioci ovog nedjela?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?