AKCIJA POLICIJE

Krojf uhićen zbog droge pa pušten

krojf
VL FOTO
20.05.2011.
u 10:13

Ubio bih svakoga tko se bavi drogom, rekao je Miljenko Žaja u prošlogodišnjem razgovoru za Večernji list

- Ubio bih svakoga tko se bavi drogom! - često nam je govorio Miljenko Žaja Krojf (53) iz mjesta Gornja Prisika kod Tomislavgrada, za posljednjeg prošlojesenskog razgovora, da bi jučer u 8 sati u središtu Čapljine, policija pokucala na njegova vrata upravo zbog sumnje da se bavi međunarodnom trgovinom kokaina. No, već u 18 sati je bio pušten da se brani sa slobode.

Trgovina kremama

Iz MUP-a RS-a neslužbeno se spominjala Španjolska i nedavna zapljena te droge, ali to nitko nije htio službeno potvrditi iz Tužiteljstva BiH, koje je naložio čitavu akciju. Ona se, naime, već dulje vrijeme provodi u pet zemalja. Krojf je mirno otvorio vrata i zatražio svoja prava. Njegov odvjetnik Ljubo Pavasović - Visković nije imao što komentirati jer ga on ne brani u BiH. U isto vrijeme, u Tomislavgradu uhićena su braća Čosić, Petar (40) i Ante (44). Krojf se, nakon raspisivanje tjeralice iz MUP-a Hrvatske, prije četiri godine nastanio u Posušju, gdje je sagradi i kuću, ali je posljednjih godinu dana uglavnom stanovao u Čapljini, u zgradi pokraj mosta Franje Tuđmana. Već se godinama bavio trgovinom ljekovitim kremama, a poslovnice tvrtke Galant su u Posušju i Mostaru, a one jučer normalno poslovale. U posljednjem razgovoru, lanjskog 19. listopada, Krojf nam je potvrdio da prijavio svoga 33-godišnjeg poslovnoga partnera iz Posušja, nakon što je uočio digitalnu vagu i tragove kokaina na knjizi svoga vozila. Oštro je osudio taj čin svoga dojučerašnjeg partnera, tvrdeći da nikada u životu nije imao veze s narkoticima.

- Ja sam žrtva mafije, žrtve asfalta! Pogledajte me, 100- postotni sam invalid bez desne noge i prstiju ruke s niz drugih zdravstvenih problema. Nađi još jednog takvog iz tzv. krim miljea da je ovako osakaćen i dužan 300.000 eura! Tako je prošle godine u intervju za Večernji list govorio Krojf, osvrćući se na međunarodnu tjeralicu MUP-a RH, na kojoj se nalazi top-lista od 60 bjegunaca. Njega zbog pokušaja ubojstva u Njemačkoj, koji datira još od prije 14 godina, traže od 27. siječnja prošle godine te za poticanje na ubojstvo Nike Mioča. Otada je, kako kaže, dvadesetak puta, pa i telefonski pokušavao županijskom sucu u Zagrebu Zdravku Majeroviću reći da nije bjegunac te da je spreman dati svoj iskaz. Prethodno nije išao na rasprave zbog zdravstvenih razloga te je u dopisima sudu slao svoje kontakt brojeve i adresu.

- Molio sam suca da mi omogući da dođem kao čovjek i da se to riješi. Non-stop sam slao liječničke nalaze da nisam sposoban biti u pritvoru. Neću ići na nikakvu granicu da bi me uhitili i odveli u zatvor. Prije više od 5 godina ilegalno sam dobio BiH osobnu i putovnicu. Već sam gotovo 2 godine u Posušju i legalno radim s prirodnim preparatima iz EU. U Zagrebu sam posljednji put bio u rujnu 2009. i to zbog vađenja dokumenata u policiji u Petrinjskoj ulici - tvrdio je Žaja.

“Pazi mi na Milu”

Miljenko Žaja, Krojf bio je naširoko poznat po prijateljstvu sa Zlatkom Bagarićem, ubijenim kraljem kocke, ali i Zoranom Petrovićem Ivicom. Priča se da je netom prije nego je smaknut Bagarić poljubio Nikicu Jelavića pa mu rekao: “Pazi mi na Milu” (kako prijatelji nazivaju Krojfa). Krojf je pak dan nakon prijateljevog ubojstva priznao da mu je teško što nije bio pored Zlatka jer, kako je tada rekao, možda mu je mogao pomoći. Osim po prijateljstvima s danas utjecajnim poduzetnicima, za Žaju se naveliko priča da voli lude i skupe provode sa živim glazbom i lijepe žene. Jedno vrijeme “oblačio” je mnoge eksponirane Hrvatice sa skupocjenom odjećom koju je nabavljao preko svojih veza u inozemstvu. Kad je završio u pritvoru žalio se na neljudski tretman.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije