LICE S TJERALICE

Krojf došao iz BiH bez znanja policije te se pojavio na sudu

Milenko Žaja Krojf (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
20.02.2012.
u 12:14

Kako je pak osoba s međunarodne tjeralice prešla granicu a da je policija nije uočila, pitanje je kojim bi se trebale pozabaviti mjerodavne službe

Milenko Žaja Krojf, za kojim je raspisana međunarodna tjeralica, u ponedjeljak ujutro u pratnji svojih odvjetnika Velimira Došena i Ljube Pavasovića Viskovića na opće iznenađenje pojavio se na zagrebačkom Županijskom sudu. Kako je objasnio njegov odvjetnik Došen, javili su se sucu izvršenja jer Krojf ima pravomoćnu presudu na tri godine zatvora.

– Javili smo se zbog izdržavanja kazne, a termin kada se trebamo javiti na izdržavanje kazne jest 12. ožujka – kratko je kazao Došen. Objasnio je da Krojf, koji je osuđen u odsutnosti, ima pravo tražiti obnovu postupka. Krojf je inače sve ovo vrijeme boravio u BiH, čije državljanstvo ima, a prema riječima odvjetnika Došena, tamo se liječio. On naime ima ozbiljnih zdravstvenih problema jer je ostao bez noge u lipnju 1999. kada mu je u automobil bila postavljena paklena naprava.

Kako je pak osoba s međunarodne tjeralice prešla granicu a da je policija nije uočila, pitanje je kojim bi se trebale pozabaviti mjerodavne službe. Osim toga, nije jedini jer su se na takve poteze ranije odlučili mnogi u njegovoj situaciji. Osim za krađu automobila, za što je u odsutnosti osuđen na tri godine zatvora, u odsutnosti mu se sudilo i zbog poticanja na ubojstvo Nike Mioča početkom 90-ih, a u tom je postupku lani nepravomoćno oslobođen.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije