Vitez

Krizmano je 208 vjeroučenika

Krizmanici
05.05.2013.
u 12:09

Sveti sakrament potvrde mladim Vitežanima podijelili su uzoriti kardinal msgr. Vinko Puljić i sukrizmanik msgr. Luka Tunjić

“S ljubavlju, s vjerom i radošću, doživite silazak Duha Svetog. Otvorite mu svoje srce, otvorite se Božjem milosrđu, kako bi ovaj svečani i sveti čin doživjeli u potpunosti”, poručio je u jučer u Vitezu, na svečanoj svetoj misi krizmanicima, njihovim kumovima, roditeljima kao i brojnome okupljenom puku, vrhbosanski nadbiskup i metropolit uzoriti kardinal Vinko Puljić.

Ozračje vjere i ljubavi

Velika župna svečanost podjele sakramenta potvrde u viteškoj župi svetoga Jurja Mučenika, najvećoj u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, upriličena je u prekrasnom ozračju vjere, ljubavi, kršćanskih načela..., po lijepom proljetnom vremenu, na prvu subotu kada se i inače moli za duhovna zvanja, u dvorištu velike župne crkve svetoga Jurja Mučenika.

Sakrament potvrde

Svečanu svetu misu slavljenu u viteškoj župi svetoga Jurja Mučenika, koja je najveća u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, u koncelebraciji mjesnoga župnika fra Marka Kepića, gučogorskoga gvardijana, fra Dragu Pranješa, generalnoga vikara Vrhbosanske nadbiskupije, msgr. Luke Tunjića i još desetak svećenika, predvodio je uzoriti kardinal Vinko Puljić. Pred više od dvije tisuće okupljenih vjernika u viteškoj župi svetoga Jurja Mučenika sakrament svete potvrde, odnosno krizme primilo je 208 vjeroučenika, od kojih su bile 103 djevojčice i 105 dječaka. Sveti sakrament potvrde mladim Vitežanima podijelili su vrhbosanski nadbiskup i metropolit, uzoriti kardinal msgr. Vinko Puljić i sukrizmanik, msgr. Luka Tunjić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije