SASTANAK

Krišto u Beogradu razgovarala sa Borisom Tadićem

krišto
VL FOTO
17.06.2010.
u 16:18

Današnji razgovori predstavljaju nastavak započetih razgovora predsjednice Krišto i predsjednika Tadića na mostarskom sajmu na kojem je Republika Srbija bila zemlja partner

Na službeni poziv danas je u Beogradu upriličen radni susret predsjednika Republike Srbije Borisa Tadića i predsjednice Federacije BiH Borjane Krišto. Današnji razgovori predstavljaju nastavak započetih razgovora predsjednice Krišto i predsjednika Tadića na mostarskom sajmu na kojem je Republika Srbija bila zemlja partner.

Kao dio izaslanstva predsjednice FBiH, sastanku je nazočio i federalni ministar okoliša i turizma Nevenko Herceg. Tijekom sastanka obostrano je iskazana potreba daljnjeg jačanja i unapređenja gospodarskih odnosa u cilju povećanja vanjskotrgovinske razmjene i investicijskih ulaganja. Usprkos neznatnom vremenskom razmaku od posljednjeg susreta, sugovornici su ocijenili da su postignuti učinci na širem ekonomskom i gospodarskom planu pozitivni i ohrabrujući, te izrazili obostranu spremnost za proširivanje i jačanje tih odnosa.

Pored ostalog, konstatirano je da prepoznatljivi prirodni potencijali u obje zemlje s pravom otvaraju prostor za produbljivanje suradnje na unapređenju međusobne turističke ponude ali isto tako i u jačanju međusobnih odnosa u znanstvenom i legislativnom smislu u cilju zaštite okoliša kao temeljnog preduvjeta za razvijanja turizma kao značajne gospodarske grane.

Dogovoreni su daljnji koraci u narednom periodu u pravcu valorizacije planiranog što prije svega podrazumijeva aktivno uključivanje i neposredno angažiranje i susrete gospodarskih subjekata kao i njihovih asocijacija. Na kraju, uz povoljnu ocjenu o uspješnosti dosadašnjih razgovora, izražena je spremnost za nastavak suradnje u duhu prijateljskih odnosa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?