Široki Brijeg

Kreativni radovi i glazbene poslastice pod ljetnim nebom

WHF
02.08.2013.
u 11:02

WHF okuplja velik broj još neafirmiranih umjetnika iz regije, ali pod ljetnim zvjezdanim nebom u Širokom nastupaju i već etablirane zvijezde

“Unatoč recesiji u gospodarskom smislu, na sreću nema recesije duha i talenta kod brojnih mladih u Hercegovini, čitavoj BiH i čitavoj regiji, koji svoja ostvarenja žele predstaviti na West Herzegowina Festu. Ovo je njihov festival i on ide dalje unatoč financijskim problemima.

Recesijski festival

Dogurali smo do 11. izdanja WHF-a, postojimo i opstajemo zahvaljujući velikoj želji mladih talentiranih ljudi da svoje filmske, glazbene i književne uratke predstave na WHF-u i onima koji žele to vidjeti, čuti, pročitati. Mi u organizaciji kažemo kako je ovo recesijski festival, ali posjetitelji neće biti zakinuti, imat će se prilike upoznati s najnovijim amaterskim ostvarenjima, a sve tri večeri moći će uživati u glazbenim poslasticama pravih profesionalaca“, rekao nam je popularni glumac Goran Bogdan, jedan od utemeljitelja i organizatora West Herzegowina Festa 2013., koji je sinoć započeo uz živopisnu rijeku Lišticu u Širokom Brijegu, a završit će sutra koncertom skupine Letu štuke.

Goran je stigao iz Dubrovnika, na Dubrovačkim ljetnim igrama igra u predstavi “Otac hrabrost” redatelja Borisa Bakala. Popularni Širokobriježanin bio je i na filmskom festivalu u Puli, a na West Herzegowina Festu u ulozi je domaćina. “Kad smo ovo započeli 2003. godine, sličilo je na utopiju, a onda se pokazalo da ovakav festival, kojemu je cilj kreativno izražavanje mladih, ima svrhu i smisao pa je s godinama postao regionalni festival. WHF okuplja velik broj još neafirmiranih umjetnika iz regije, ali pod ljetnim zvjezdanim nebom u Širokom nastupaju i već etablirane zvijezde. Veseli nas da su radovi stigli iz čitave BiH, RH, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Makedonije pa čak iz SAD-a”, dodaje Nikola Galić, također jedan od utemeljitelja WHF-a.

Stand-up komičari

U natjecateljskom dijelu trodnevnog glazbenog programa nastupit će 12 bendova (od 71 prijavljenog), a u filmskom dijelu programa bit će prikazan ukupno 21 film (od 33 prijavljena). U festivalskom fanzinu objavljene su 23 kratke priče (od 127 prijavljenih). Festival proširuje program nastupom stand-up komičara. Sinoć je nastupio band S.A.R.S., a večeras nastupa Goran Bare i njegove Majke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?