BLOKADA INSTITUCIJA

Kozarić ponudio ostavku

Kemal Kozarić
06.06.2013.
u 22:15

Sudionici skupštine Europskog fonda za jugoistočnu Evropu (EFSE), njih 200, zarobljeni u zgradi Parlamenta

 

 

Guverner Centralne banke BiH Kemal Kozaraić koji se nalazi u zgradi Parlamentarne skupštine BiH gdje je danas otvorena godišnja skupština Europskog fonda za jugoistočnu Evropu (EFSE) večeras je razgovarao sa predstavnicima građana koji  prosvjeduju ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH.

Kako okupljeni građani u znak protesta zbog nerješavanja problema određivanja jedinstvenog matičnog broja (JMB) blokadom svih izlaza ne dozvoljavaju bilo kome da napusti zgradu Parlamentarne skupštine BiH, guverner Kozarić je pokušao u razgovoru sa nezadovoljnim građanima ishoditi izlazak sudionika godišnje skupštine EFSE-a, koji je oko 200 u zgradi.

- Razgovarao sam u namjeri da omogućim gostima-sudionicima današnjeg skupštine EFSE-a izlazak iz zgrade Parlamentarne skupštine i ponudio sam svoju ostavku - izjavio je za Fenu guverner Kozarić.

Predstavnici građana koji prosvjeduju, pojasnio je guverner Kozarić, su odbili moj prijedlog, rekavši sa Centralna banka i moja pozicija guvernera nemaju veze s njihovim problemom. Neizvjesno je kada će predstavnici financijskih institucija koji su doputovali u Sarajevo kako bi sudjelovali u radu godišnje skupštine EFSE-a  izaći iz zgrade Parlamentarne skupštine BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?