POSJET

Komšić pozvao papu Benedikta XVI. u Mostar

komsic
VL FOTO
03.05.2011.
u 10:28

Član predsjedništva BiH Željko Komšić predvodio je izaslanstvo Bosne i Hercegovine u Vatikan

Hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić predvodio je izaslanstvo BiH na ceremoniji beatifikacije pape Ivana Pavla II. u Vatikanu.

Susret s Papom

Tim povodom hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić, zajedno s velikim brojem šefova država, susreo se s papom Benediktom XVI., državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Tarcisiom Bertoneom, te posjetio franjevačku baziliku Santa Maria in Araceoli, u kojoj je pokopana posljednja bh. kraljica Katarina Kosača, koja je krunu BiH zavjetovala Vatikanu. Ovim činom želi odati izuzetno poštovanje za, kako se navodi, ukupno djelo pape Wojtyłe i izraziti veliku zahvalnost za doprinos koji je Papa dao BiH, navodi se u priopćenju Predsjedništva BiH.

Poziv u Mostar

Nakon svetog misnog slavlja, član Predsjedništva BiH Željko Komšić pozvao je papu Benedikta XVI. u pastoralni posjet Mostaru, odnosno Bosni i Hercegovini. Obredu beatifikacije i svetom misnom slavlju bio je nazočan uzoriti kardinal Vinko Puljić, kao i svi kardinali te veliki broj državnih izaslanstava predvođenih predsjednicima ili premijerima i brojni članovi kraljevskih obitelji. Inače, ovo je drugi susret Željka Komšića i pape Benedikta XVI. Naime, 2007. godine Sveti Otac je primio Komšića zbog razmjene ratifikacijskih dokumenata Temeljnog ugovora između BiH i Svete Stolice. Tom prigodim su razmijenili i darove.

Komentara 1

TU
Tuce
18:36 03.05.2011.

Pa dali je ovo moguce i ovaj Kresic prevali preko jezika da je Gos.Komsic Hrvatski clan predsjednistva BiH bojim se da i nas posle ovoga ne pogodi sunami......

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?