07.08.2020. u 11:38

Iako mu je zbog pandemije koronavirusa, globalnog neprijatelja čovječanstva u svakom smislu - od zdravstva do ekonomije, prijetilo otkazivanje, ovogodišnji Mladifest, 31. međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju, ipak je održan. Istina, nije okupio desetke tisuća, ponajprije mladih iz svakog kutka planeta, ali je jednako, kao i svih dosadašnjih godina i desetljeća, odjeknuo na svim kontinentima. Jer, dok je znatno manji broj okupljenih na susretu uživo molio, sudjelovao na svetim misama i slušao svjedočanstva ispred crkve sv. Jakova, Brdu ukazanja, Križevcu..., uz Mladifest su, ponajprije zahvaljujući današnjoj tehnici, i ovoga puta bili milijuni. Srcem i molitvom svi zajedno bili su jedno veliko Međugorje - Međugorje u svijetu, svijet u Međugorju.

No, netom završeni Mladifest svakako će se pamtiti i po Papinu pismu koje je uputio upravo mladima okupljenim na festivalu zajedništva, mira i molitve. Još jedan korak do službenoga priznanja Međugorja i Gospinih ukazanja od Svete Stolice, tumače to mnogi. U prilog tome idu i poruke koje upućuje i nadbiskup mons. Henryk Hoser, apostolski vizitator za župu Međugorje.

Upravo je on, govoreći lani uoči 30. jubilarnog Mladifesta, na kojemu su prvi put službeno sudjelovali i predstavnici Vatikana, vikar Rimske biskupije kardinal Angelo De Donatis i predsjednik Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije nadbiskup Rino Fisichella, a u svjetlu Papina odobrenja organiziranja službenih hodočašća u Međugorje, koje se dogodilo također prošle godine, naglasio: “Sveti Otac otvorio je velika vrata za ulazak u Međugorje”.

Monsinjor Hoser nastavio je i dalje prenositi pozitivne ocjene Vatikana o međugorskom fenomenu: “Nalaz posebne vatikanske komisije za Međugorje o ukazanjima veoma je pozitivan, a na papi Franji je odluka kada će ga objaviti”. Sve oči uprte su u Vatikan. Posebice ako znamo da je dogodine 40. obljetnica Gospina ukazanja međugorskim vidiocima.

Hoće li se 25. lipnja 2021. dogoditi nešto posebno? Hoće li biti objavljene sve Gospine tajne? Hoće li Sveta Stolica Međugorje proglasiti svetištem? A mi, još pod dojmom gesla ovogodišnjeg Mladifesta, kažemo: Dođite i vidjet ćete! 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?