ISTRAGA

Koljančića oteli zbog otpisa dugovanja

uvidjaj
Dean Moconja
08.10.2010.
u 07:55

Jedan od otmičara je uhićen, dok se za ostalim članovima ove kriminalne grupe još traga

Dalibor Džombić zvani Dado iz Banje Luke uhićen je, a traga se još za Želimirom Milanovićem i najmanje tri osobe zbog sumnje da su oteli i brutalno pretukli poznatog banjolučkog biznismena Stanislava Koljančića (45).

Otet ispred restorana

On je otet ispred jednog restorana i više od 24 sata bio je zarobljen, pri čemu je prošao bezdušno zlostavljanje od kojih je zadobio teške ozljede glave, lica i grudi. Najposlije je pronađen u nekom vozilu, a policija je uspjela identificirati petoricu otmičara, koji su se i razbježali čim su saznali da su im inspketori za petama. - Organizator otmice je državljanin Srbije koji je ranije bio Koljančićev partner u poslu s kamenolomom koji se nalazi na koridoru Vc. Taj partner je Koljančiću dugovao veliki novac. Upravo je motiv otmice bio da se Koljančić prisili na potpisivanje dokumenata koji bi bivšeg partnera oslobodio duga - kažu iz policije. Naime, uhićeni Džombić je, po nalogu organizatora ove bande, navukao Koljančića da s tim dokumentima dođe do jednog restorana uvjeravajući ga da će se sve rješiti u njegovu korist. Međutim, ispred restorana napala su ga četvorica maskiranih otmičara koji su ga strpali u prtljažnik njegovog “mercedesa S klase” i odvezli ga na parking ispred bazena u naselju Toplice. Potom su ga prebacili u drugi automobil i odvezli su ga u jednu vikendicu na području Piskavice, gdje su ga vezali i tukli.

Reakcija policije

Nakon što je iste večeri prijavljen nestanak, policija je ujutro pronašla “mercedes” u kome su zatečeni manji tragovi krvi i rupa od metka u zvučniku iza zadnjih lijevih vrata. Pomoću popisa poziva s Koljančićevog mobitela ušlo se u trag Džombiću, koji je priveden. No, on je uspio dojaviti ostalim otmičarima da ‘sve obustave i biježe’, ali se ispostavilo da su ga namjerno pustili da to učinio kako bi ušli u trag i ostalim otmičarima, a mobilnim signalom je otkrivena i lokacija na kojoj je Koljančić bio zarobljen. Iako su pokušali mijenjati lokacije, otmičari su morali pobjeći.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije