Prognoza raspleta u Africi

Kodri i Bajeviću najveći favoriti Španjolci

'mehokodro'
''
09.06.2010.
u 08:02

Bajević smatra da bi i neka reprezentacija s afričkog kontinenta mogla iznenaditi i ostvariti dobar plasman.

Legendarni napadač Veleža Dušan Bajević, koji je svojedobno u dresu Jugoslavije u susretu protiv Zaira (9:0) na SP-u u Zapadnoj Njemačkoj 1974. postigao hat-trick, tvrdi kako je u Južnoj Africi teško pronaći favorita, prije nego što završe natjecanja po skupinama.

- Mislim da će se nakon skupne faze Svjetskog prvenstva znati kojim snagama raspolažu pojedine ekipe te nakon toga izdvojiti potencijale favorite. Ako se osvrnemo na ranija prvenstva, jasno nam je da se uvijek pojavi neko iznenađenje i vjerujem da će tako biti u Južnoj Africi.

Jaki Afrikanci

Ne smijemo zaboraviti na vrlo jake reprezentacije s afričkog tla. Između ostalih, dobar rezultat bi mogla napraviti domaća reprezentacija, ili Obala Bjelokosti. A ako govorimo na temelju dosadašnjih igara, Španjolska je prvi favorit ispred Argentine i Brazila, smatra Bajević, koji će dio odmora iskoristiti promatrajući mečeve iz Afrike.

Kada su u pitanje europske reprezentacije Bajević najviše vjeruje Englezima i Talijanima.

- Engleska i Italija mogu napraviti značajan rezultat, jer su turnirske ekipe, a to pogotovo vrijedi za Talijane. Međutim, ono čemu se nadam jest da će ovogodišnje prvenstvo zadovoljiti ukuse svih nogometnih simpatizera, zaključio je Bajević.

Kodro za Španjolsku

Meho Kodro, bivši nogometni reprezentativac BiH te nakratko i izbornik, tvrdi da navija za Španjolsku, ali ne zbog toga što je velik dio karijere proveo u toj zemlji.

- Na Svjetskom prvenstvu ću navijati za Španjolsku ne zbog činjenice što sam mnogo vremena proveo igrajući u Primeri, nego zbog toga što poštujem i volim stil igre koji gaji španjolska reprezentacija. Igraju jako lijepo, brzo i učinkovito, tako da vjerujem da mogu do samog kraja. Jedino im može parirati Brazil jer igraju sličan nogomet i imaju pobjednički mentatilet.

- Također, Italija je tradicionalno nezgodna te će pod vodstvom Marcella Lippija biti teška prepreka svakoj drugoj ekipi. Računajući na igrački kadar kojim raspolaže, Argentina spada u red najvećih favorita, ali nisam siguran koliko će Diego Maradona dobro posložiti svoj tim. U svakom slučaju, navijam za dobar nogomet, mnogo golova i uzbuđenja, naglasio je Kodro.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije