SLAVLJE U NJEMAČKOJ

Kiel senzacionalnim preokretom osvojio Ligu prava u rukometu

kiel
VL FOTO
30.05.2010.
u 20:33

Barcelona je dominirala finalnim dvobojem u Lanxess Areni sve do 42. minute

Rukometaši Kiela i u finalu Final Foura Lige prvaka senzacionalno su preokrenuli rezultat pobijedivši na kraju Barcelonu 36-34 za svoj drugi naslov europskog prvaka.

Prvi su put rukometaši koje danas vodi Islanđanin Alfred Gislason, a koji su i u polufinalnom dvoboju preokrenuli prednost (19-15 u 37. minuti) aktuelnoga europskog prvaka Ciudad Reala, europski naslov slavili 2007. godine pobijedivši u finalu njemački Flensburg. U posljednje su četiri sezone igrali u svim finalima.

Barcelona je dominirala finalnim dvobojem u kelnskoj Lanxess Areni sve do 42. minute, kada su njezini rukometaši poveli 25-19. Kad se već pretpostavljalo da je Kiel bez nade, Gislasonovi su se igrači preporodili. Sjajno su zaigrali u napadu, prvenstveno nakon što su postavili neprobojan obrambeni zid s Thierryjem Omeyerom na čelu (na kraju 17 obrana, u drugom poluvremenu 11).

U 52. su minuti prvi put izjednačili nakon 1-1 na startu (29-29), da bi u istoj minuti stigli i povesti. Nakon izjednačenja Danija Sarmienta, ponajboljega Barceloninog igrača u finalu, Nijemci su otišli na 33-30 i sve je bilo završeno. Pri 34-32 Juanin Garcia je promašio prvi sedmerac pri svom desetom pokušaju u posljednjoj pravoj prilici katalonske ekipe za priključak. Obranio mu ga je 41-godišnji Šveđanin Peter Gentzel.

Najbolji strijelac u pobjedničkoj ekipi bio je Čeh Filip Jicha s deset golova (dva iz sedmeraca). Christian Zeitz je dodao šest, a Dominik Klein pet. Kod Katalonaca je ljevokrilni napadač Juanin Garcia zabio 13 golova, od čega devet iz sedmeraca.

Drugo poluvrijeme utakmice odigrano je samo uz jedno isključenje na dvije minute, ono Kielova Zeitza. Ukupno su tijekom utakmice suci isključivali igrače jedne i druge ekipe sedam puta.

Legendarni 39-godišnji golman Barcelone David Barrufet odigrao je svoju posljednju utakmicu u životu. Odlazi u mirovinu nakon 22 godine među stativama. Bio je tako blizu uspjehu. Odlično je branio u drugom poluvremenu (sedam odbrana), no trener Xavi Pascual izvadio ga je iz igre u drugom poluvremenu pri Kielovoj seriji ubacivši bh. reprezentativca Danijela Šarića. Barceloni taj potez nije donio ništa dobrog.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije