Kosovska kriza

Kfor počeo uklanjati barikadu kod graničnog prijelaza Brnjak

\'French KFOR soldiers guard the border crossing between Serbia and northern Kosovo at Brnjak on September 16, 2011.   Kosovo and EU police were deployed at two disputed border crossings with Serbia i
Reuters/PIXSELL
04.11.2011.
u 09:07

Kfor podsjeća kako je njegov "zadatak osigurati mirno i sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve ljude iz svih zajednica na Kosovu".

BEOGRAD - Beogardski B92 je javio kako su pripadnici kfora jutros oko 8 sati počeli uklanjati srpsku barikadu kod graničnog prijelaza Kosova i Srbij Brnjak. Novinari s terena javljaju kako "ni to obavljaju ručnim alatom, budući je barikada napravljena od zemlje i stabala, a Srbi ih pokušavaju u tome spriječiti".

Blic javlja pozivajući se na agenciju Beta, kako je zapovjedništvo Kfora sinoć  priopćilo da Srbi sa sjevera Kosova ne dozvoljavaju prolazak građevinskih strojeva koje trebaju sanirati oštećenje na mostu u mjestu Ložište, prema graničnom prijelazu Jarinje. Kfor ističe da je za nastavak popravke mosta, koja je započela prije 16. rujna, potrebna potpuna sloboda kretanja za teške strojeve i dodaje kako samo jedna prohodna traka nije dovoljna za prolazak strojeva te podsjeća da su prošlog tjedna predsjednici četiri općine odbili zahtjev za propuštanje vozila.

- To je u suprotnosti s onim što su predstavnici sa sjevera najavili- potpuna sloboda kretanja za Kfor. Osim toga, iznenađen sam da predstavnici četiri općine sa sjevera nemaju razumijevanja za značajnu korist od ovih popravki za lokalno stanovništvo - ocjenio je zapovjednik Kfora Erhard Drews, a Kfor podsjeća kako je njegov "zadatak osigurati mirno i sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve ljude iz svih zajednica na Kosovu".

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?