Naslovnica Showbiz

Kemal Monteno zbog problema s bubrezima završio na dijalizi

Sarajevski kantautor morat će promijeniti prehranu i način života zbog dijabetesa, od kojeg boluje već 15 godina. Uz suprugu, uz njega su i brojni prijatelji koji paze da glazbenik ostane u odličnom raspoloženju ne bi li se lakše oporavio.
05. veljače 2012. u 10:00 0 komentara 1 prikaza
kemal
Foto: Žarko Bašić/Pixsell

Čovjek sve lakše prebrodi uz dobre prijatelje i obitelj. Redovito mi dolazi Boris Novković, a posjetio me i Arsen Dedić. Nasmijavaju me, pa nakratko zaboravim da sam u bolnici – rekao nam je 63-godišnji Kemal Monteno. Pjevaču su prije tri tjedna u zagrebačkom KBC-u Rebro ugradili srčanu premosnicu. Odlično se oporavlja, ali još ne zna kad će smjeti na oporavak u toplice. Trebao je ići u Opatiju, ali zbog problema s bubrezima nedavno je završio na dijalizi.

Ne zna kad će doma

– Srce je bolje, ali ovo mi je najgori dio liječenja – požalio nam se Kemal. Liječnici mu još nisu rekli kad će ga pustiti iz bolnice, u kojoj je od početka siječnja. Već se nekoliko puta ponadao da će biti “slobodan”, no uvijek bi se nešto zakompliciralo. Ipak, siguran je da će prevladati sve zapreke.

Supruga Branka ne odvaja se od njega i ona mu je trenutačno najveća podrška. Svaki dan, kaže, prima desetke poziva zabrinutih Kemalovih prijatelja s prostora cijele bivše Jugoslavije.

Sarajevski kantautor morat će promijeniti prehranu i način života zbog dijabetesa, od kojeg boluje već 15 godina. Uz suprugu, uz njega su i brojni prijatelji koji paze da glazbenik ostane u odličnom raspoloženju ne bi li se lakše oporavio.

– Budimo iskreni, stanje mu nije jednostavno i trebat će vremena i strpljenja za oporavak. Ma isplivat će Kemo, siguran sam – kaže nam Kemalov dugogodišnji prijatelj Arsen Dedić i nastavlja: – Veselim se što je pozitivan i duhom jako visoko. Brzo će on opet pjevati.

Zadržao vedrinu

Montena je, kaže, posjetio u bolnici sa suprugom Gabi Novak, a redovito se čuju telefonom. Nastoje ga oraspoložiti šalama i anegdotama iz mladosti.

– Teško mu se smijati zbog šavova, i sam sam to iskusio jer sam operiran od svega. Nijedan zahvat ne boli kao smijeh – šalio se 73-godišnji Arsen.

I Boris Novković smatra da će s njegovim prijateljem sve biti u redu. Bio je kod njega već nekoliko puta i uvjerio se da njegov oporavak dobro napreduje. – Zadržao je optimizam i vedrinu, nismo zabrinuti za njega – rekao je Novković.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.