halid bešlić

'Kažu da nisam ništa napravio za Hrvatsku, a bio sam pjevač godine'

halid beslic,portal
Nikola Čutuk/PIXSELL
26.08.2013.
u 10:46

Meni bi svaki hrvatski predsjednik dao državljanstvo da sam ga direktno zatražio. Ali nisam htio koristiti svoj utjecaj, kaže popularni pjevač

Halid Bešlić prije tri godine zatražio je hrvatsko državljanstvo, no dobio je odbijenicu. Za razliku od njega glumac Emir Hadžihafizbegović i pjevač Edo Maajka dobili su državljanstvo. Za Halida je Ministarstvo procijenilo kako nije pridonio hrvatskoj kulturi.

– U obrazloženju je pisalo da nisam napravio ništa za hrvatsku kulturu. A prije toga sam bio nagrađen priznanjem za pjevača zabavne glazbe godine u Hrvatskoj. Bilo je to u Opatiji, a tamo su bili i Tony, Severina, Nina Badrić... – rekao je za Dnevni avaz Halid Bešlić.

Kaže kako ga je iznenadila odluka našeg Ministarstva kulture.

– Meni bi svaki hrvatski predsjednik dao državljanstvo da sam ga direktno zatražio. Ali nisam htio koristiti svoj utjecaj, popularnost, već sam želio kao običan građanin ići normalnim, regularnim putem. Ma nije to meni važno, bitno mi je da me tu ljudi vole. Nastupam više u Hrvatskoj nego u Bosni – kaže Halid.

Državljanstvo je zatražio zbog popularnosti u Hrvatskoj, ali i jer je htio, kako kaže, pokrenuti neki biznis jer bi s hrvatskom putovnicom to bilo puno lakše.

– Planirao sam kupiti neku kuću na moru ili apartmane. Mali hotel, nešto što bih iznajmljivao. Ali ništa veliko. Nisam ja neki biznismen, živim iznad prosjeka, ali nije to ništa posebno, nemam ja mnogo novca – pojašnjava Halid.

Kaže kako postupak za dobivanje državljanstva neće ponovno pokretati.

>> Hadžihafizbegoviću i Edi Maajci dali putovnicu, Bešlića odbili

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije