Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Svijet

Kardinal Puljić: Samo preko mene mrtva mogu u nadbiskupiju

Općinski sud u Sarajevu naložio je da se sredinom studenoga provede deložacija vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića iz dijela njegove rezidencije u središtu Sarajeva
04. studenoga 2010. u 12:13 1 komentara 2 prikaza
\'2.10.2008.,Sarajevo,BIH - Vinko Puljic,vrhbosanski nadbiskup i kardinal. Photo Zvonimir Coric/Vecernji list\'
Foto: Zvonimir Ćorić

To je naše crkveno, privatno vlasništvo i ja ću stati na prag i neću im dopustiti deložaciju. Ući mogu samo preko mene mrtva - rekao je kardinal Puljić gostujući na televizijskoj postaji TV1 kad je upitan da komentira odluku sarajevskog suda da ga deložiraju iz dijela zgrade u kojoj se u središtu Sarajeva nalaze uredi Vrhbosanske nadbiskupije i njegova rezidencija.

I na misi u sarajevskoj prvostolnici u povodu 50. zasjedanja biskupske konferencije BiH kardinal Puljić je poručio da im neće slomiti volju za životom u gradu Sarajevu i Bosni i Hercegovini. Aludirajući na nedavnu izvršnu presudu u vezi s deložacijom dijela njegove rezidencije, kardinal Puljić ohrabrio je sve nazočne vjernike.

- Bez straha - poručio je kardinal Puljić te dodao:

- Mnogo smo toga mi nadživjeli pa ćemo i ovo.

Sarajevski općinski sud za sredinu studenoga naložio je deložaciju, uz asistenciju policije, dijela prostorija u zgradi Vrhbosanske nadbiskupije u središtu Sarajeva i vraćanje u posjed obitelji prijeratnog agenta Službe državne sigurnosti (SDB) Fadila Smajovića koji je prisluškivao crkvene prvake.

Kardinal Puljić rekao je da je prigodom renoviranja zgrade nadbiskupije za pripreme papina posjeta Sarajevu otkriveno šest prislušnih uređaja u njegovoj sobi, a oprema za prisluškivanje bila je u ostavi stana u kojem su komunističke vlasti silom nastanile Fadila Smajovića s obitelji.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

  • Avatar bucalo
    bucalo:

    uz duzno stovanje nase crkve nije mi jasno sto ovakovi ljudi rade unutra ????????????