Utaja poreza

Kardinal Bagnasco: Crkva ne smije tajiti porez, to je grijeh i skandal

angelo bagnasco, papa benedikt xvi.
AFP/PIXSELL
24.01.2012.
u 09:53

Predsjednik Talijanske biskupske konferencije rekao je kako Crkva ne smije pokrivati neprijavljivanje nekog svojeg vlasništva na koje bi trebalo plaćati pore.

"Utaja poreza je grijeh. Crkva ne smije pokrivati neprijavljivanje nekog svojeg vlasništva na koje bi trebalo plaćati porez“, kazao je predsjednik Talijanske biskupske konferencije (CEI) kardinal Angelo Bagnasco. Sakrivanje vlastitih neprijavljenih poreznih obveza za Crkvu „nije samo grijeh, već je to skandal“, naglasio je Bagnasco.

Kada se postavlja pitanje plaćanja poreza na nekretnine u crkvenom vlasništvu onda Crkva u Italiji ne traži posebne povlastice, već primjenu pravila koja postoje i za nekretnine neprofitabilnih ustanova. Bagnasco naglašava kako će Crkva u Italiji, zajedno s općinama, preispitati za koje se nekretnine treba plaćati porez, a koje su izuzete. Treba izbjeći nepotrebne polemike oko toga pitanja, drži Angelo Bagnasco.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije