Istekao rok za žalbu

Kapetan Dragan čeka odluku australskih vlasti

kapetan dragan
Reuters
04.11.2011.
u 13:16

Sljedeći korak koji se čeka je onaj australskog ministra vanjskih poslova Brendana O'Connora, koji odlučuje o izručenju.

BEOGRAD -  Rok od 28 dana za žalbu na odluku Federalnog suda o njegovom izručenju Hrvatskoj prošao je, a Dragan Vasiljković se nije žalio i time je i praktički iscrpio sve mogućnosti da se na sudu bori protiv ekstradicije državi protiv koje je ratovao, piše beogradski Srpski informativni portal dodajući kako je "sada njegova sudbina u potpunosti u rukama ministra unutrašnjih poslova Brendana O'Connora".

Od njegovog "da" ili "ne" na hrvatski zahtjev ovisi hoće li "Australija predati svog i srpskog državljanina stranoj zemlji koja ga traži zbog navodnog ratnog zločina". U praksi, podsjeća ovaj portal, ukoliko ministar izda "zeleno svjetlo" za slanje Dragana Vasiljkovića, on bi se mogao naći u zrakoplovu za Hrvatsku čak moguće i prije nego što javnost bude obavještena o takvoj odluci.

Beogradski portal doznaje od Vasiljkovićeve supruge Nade Lukić, kako je Kapetan Dragan odlučio žaliti se Vrhovnom sudu samo na jednu presudu - onu kojom je odbačena njegova tužba protiv lista Australian za klevetu.

Vasiljković je nedavno poslao otvoreno pismo ministru O'Connoru, a ovog tjedna je pridodano još sedam različitih dokumenata kojima on potkrepljuje svoj slučaj, tvrdi beogradski portal.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Panter2007
Panter2007
15:41 06.11.2011.

Dobro dosa kapetane Dragane bice ti divno u Remetincu!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?