zemunski klan

Kalinićev iskaz u Pressu: "Kako smo samljeli Jurišića"

kalinic sretko
Press
23.06.2010.
u 09:17

Policija sumnja da Kalinić ovim "otkrićima" pokušava dobiti što povoljniji status kada ga Hrvatska izruči Srbiji.

BEOGRAD - Beogradski dnevnik Press tvrdi da ima uvid u jedan od tri iskaza Sretka Klainića što ih je na bolesničkoj postelji u bolnici Sestara milosrdnica u Zagrebu dao hrvatskim istražiteljima, a koje je hrvatska policija predala kolegama u Srbiji.

Danas je Press objavio prvi nastavak naslovljen "Sretko Kalinić: Kako smo samljeli Jurišića" i najavljuje nova saznanja. U jedan od tih iskaza pod nazivom "Podaci iz neformalnog razgovora sa Sretkom Kalinićem" Press je imao uvid, i u njemu Kalinić opisuje tko je odgovoran za 29 ubojstava u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Sugovornik Pressa kaže da policija i sigurnosne službe provjeravaju navode Sretka Kalinića i otkriva kako se te informacije uspoređuju s podacima koje je policiji dao još jedan član Zemunskog klana Miloš Simović, koji je uhićen 10. lipnja. On dodaje da je, prema dosadašnjim provjerama, točno "oko 70 posto informacija koje je Sretko Kalinić iznio"!

Međutim, policija sumnja da Kalinić ovim "otkrićima", u kojima čak teško optužuje i sebe, pokušava dobiti što povoljniji status kada ga Hrvatska izruči Srbiji", piše Press i dodaje kako Kalinić najviše optužuje Luku Bojovića kao naručitelja "velikog broja ubojstava", a u nekima je i "osobno sudjelovao".

Kalinić tvrdi da su "zemunci" nakon bjega iz Srbije najviše radili za Bojovića za kojim traga policija. Kalinić opisuje kako su ubijeni suborci iz Zemunskog klana Ninoslav Konstantinović i Milan Jurišić.

"Ninoslav Konstantinović ubijen je 2003. neposredno nakon atentata na Đinđića. Ubili su ga Miloš i Aleksandar Simović, Milan Jurišić i Vladimir Milisavljević zvan Vlada Budala i zakopali ga kraj autoputa u šumi", piše u dokumentu.

"Sretko tvrdi da je Luka Bojović čekićem u glavu ubio Milana Jurišića, da su nakon toga svi raskomadali leš i samljeli ga električnim mlinom za meso. Mlin se blokirao jer se u lešu od ranije nalazio zaostali projektil kojim ga je ranila beogradska policija, pa su ostaci leša (kosti isječene na male komade) bačeni u obližnju rijeku", navodi Press izvode iz Kalinićeva iskaza.

Kao naručitelja ubojstva Zorana Điniđića Kalinić navodi Dušana Spasojevića, vođu Zemunskog klana kojega je policija brutalno ubila pod još nerazjašnjenim okolnostima dva tjedna nakon Đinđićeva ubojstva.

Zanimljiv je dio iskaza koji se odnosi na ubojstvo Cvetka Simića. "Sretko tvrdi da je Cvetka Simića ubio Miloš Simović, a možda mu je pomogao i Luka Bojović. Ali, odbija govoriti o detaljima ili ih kontradiktorno izlaže. Motiv naručitelja Bojovića bio je to što smatra da Cvetko sve zna o njemu i da bi lako progovorio kada bi ga pritisnula policija", piše Press.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

ST
standup
17:28 23.06.2010.

tesko da cé ovaj..sticí \"u jedmon-komadu\" u Serbiju..previsé zna....

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije