EUROPSKA LIGA

Kakva šteta! Lyon golom Greniera slomio dobru Rijeku

rijeka, lyon (1)
Foto: Reuters
1/4
24.10.2013.
u 20:51

Nogometaši Rijeke u 3. kolu Skupine I Europske lige izgubili su na Gerlandu od Lyona 1:0. Trenutak odluke dogodio se u 66. minuti kada je glavom pogodio Grenier.

Nogometaši Rijeke u 3. kolu Skupine I Europske lige izgubili su na Gerlandu od Lyona 1:0. Trenutak odluke dogodio se u 66. minuti kada je glavom pogodio Grenier.

Riječani su u prvom poluvremenu hrabro odolijevali jalovim napadima 11. momčadi francuskoga prvenstva. Nikada slabiji Lyon tek je u dva navrata ozbiljno ugrozio Vargića, no sjajni Rijekin vratar nije dopustio iznenađenje. Čak se činilo kako je Rijekina formacija samo s jednim napadačem bila prebojažljiva, jer s druge strane ni izbliza nisu bili lavovi, kako si tepaju na Gerlandu, nego sasvim prosječna, bezidejna i bezlična momčad, koja već pet utakmica u nizu ne zna za pobjedu.

U 5. minuti Rijeka je ostvarila jedinu prijetnju u prvom poluvremenu kada je Mate Maleš potegnuo sa 25 metara, a vratar Lopes amortizirao taj udarac. Nakon toga Rijeka se povukla, ostavivši Benka samoga u špici, i lakoćom branila neodlučeno. Najraspoloženiji igrač Lyona bio je Lacazette, neugodan, brz dribler, jak individualac, koji je kreirao dvije opasne situacije. U 9. minuti njegov je pokušaj, u čistoj mat-poziciji, sjajno zaustavio Vargić, a u 39. minuti Lacazette je iskosa pucao pokraj vratnice.

Na kraju prvoga poluvremena Grenier je iz daljine pokušao iznenaditi riječkoga vratara, i prvi put su Vargiću zadrhtale ruke, no uz teškoće obranio je i taj udarac.

Povratak Pokrivača

Zanimljivo, u Rijekinoj postavi pojavio se i Nikola Pokrivač, povratnik u Lyon nakon dvije godine. Naime, Nikola je u jesen 2011. godine na Gerlandu nastupio za Dinamo u Ligi prvaka i bio tragičar utakmice u kojoj su Francuzi slavili 2:0. No, bio je to tada jedan mnogo jači Lyon od ovoga koji se mučio s Rijekom, s Llorisom, Lovrenom, Cissokhom, Bastosom... Ktomu, Remi Garde odmarao je Gomisa.

Buran je bio početak drugoga poluvremena. Najprije je Vargić još jednom fenomenalnom obranom razoružao Lacazettea u stopostotnoj šansi, a potom je bljesnula kontra Rijeke u kojoj su milimetri dijelili Alispahića od pogotka nakon šuta sa 16 metara. Ipak, u 66. minuti Lyon je iskoristio pukotinu u obrani Rijeke i došao do vodstva. Malbranque je poslao idealan ubačaj pred vrata, a Grenier u skoku razgrnuo obranu Riječana i udarcem glavom rasparao mrežu. Čak ni svemogući Vargić nije mogao ništa u toj situaciji.

Kao u Maksimiru

Daleko od toga da su Riječani na Gerlandu podbacili, no teško se oteti dojmu da se s više kuraže moglo iznenaditi Francuze. Podsjetila je ova utakmica na onu nedavnu maksimirsku, kada je riječka obrana odolijevala, a Vargić briljirao, no svaki bunker kad-tad mora pasti. Na žalost, nakon primljenoga gola, Rijeka nije imala moći uzvratiti udarac.

Betis dobio Guimaraes

U drugoj utakmici skupine I Betis je golom Vadilla u 51. minuti kao domaćin dobio Guimaraes.

Europska liga, 3. kolo, skupina I:
Lyon - Rijeka 1:0 (Grenier 66')
Betis - Guimaraes 1:0 (Vadillo 51')

Ljestvica:
1. Lyon 2:1 5
2. Betis 2:1 5
3. Guimaraes 5:2 4
4. Rijeka 1:6 1

>> Nije to Lyon koji je napunio Dinamo...

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije