BRAZIL - BJELOKOSNA OBALA 3:1

Kaka dirigirao pobjedom pa pocrvenio

Kaka
AFP
20.06.2010.
u 22:21

U 2. kolu skupine G SP-a Brazil je pobijedio Bjelokosnu Obalu 3:1 (Luis Fabiano 25' i 51', Elano 62', Kaka crveni 88'; Drogba 79').

Brazil je prošao u osminu finala na krilima fenomenalnoga dvostrukoga strijelca Luisa Fabiana. Prvo je zabio "raketu" pod gredu, a drugi pogodak bio je još ljepši, ali i - neregularan: Fabiano je u toj akciji čak dva puta igrao rukom, poput Henrya protiv Iraca, a sudac Lannoy na zaprepaštenje Bjelokošćana nije reagirao. Sudac je Francuz, za njih je to valjda normalno...

Sigurnu pobjedu Brazilaca potvrdio je Elano svojim drugim pogotkom na SP-u.

Za Brazil je sjajno što se, osim Luisa Fabiana, razigrao i briljantni graditelj igre Kaka, dvostruki asistent, dok je obrana popustila tek kada je pobjeda već bila osigurana. Pobjegao je Drogba i udarcem glavom probio led u Južnoj Africi. Bjelokošćani su šesta afrička reprezentacija koja je na SP-ima igrala protiv Brazila i prva koja mu je postigla pogodak. Brazil je u tom afričkom nizu stopostotan, sa šest čistih pobjeda.

Kaka je pocrvenio, nakon što je samo u tri minute (85. i 88. minuta) dobio žute kartine, iako je kod drugog kartona suparnički igrač odglumio da ga je Brazilac udario laktom u lice.

Usput, Fifa nije dopustila reprezentacijama Brazila i Bjelokosne Obale da treniraju na stadionu Soccer City, kako igrači ne bi oštetili travu na kojoj će se igrati i finale SP-a.

Brazilci su još u petak također morali promijeniti teren za trening jer je travnjak bio loš, pa su trenirali u jednoj školi u Johannesburgu. Na istom igralištu vježbali su i dan uoči sraza s Bjelokošćanima. U njihovoj igri nije se osjetilo da nisu naviknuti na travnjak golemoga Soccer Citya.

Svjetsko prvenstvo, skupina G, 2. kolo:

Brazil - Bjelokosna Obala 3:1

Igrač utakmice: Luis Fabiano

Stadion: Soccer City / Johannesburg

Sudac: Lannoy (Francuska)

Gledatelja: 84.455

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije