sastanak

Jusko i Zvizdić sa predstavnicima EIB-a

27.04.2017.
u 17:42

Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko i predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarali su danas sa šefom operacija za zapadni Balkan Europske investicijske banke (EIB) Matteom Rivellinijem i šeficom Regionalnog predstavništva za zapadni Balkan Dubravkom Negre o infrastrukturnim i ekonomskim projektima koji su u tijeku, kao i budućim aktivnostima u BiH te pripremama za Summit o zapadnom Balkanu u Trstu ove godine.

Ministar Jusko zahvalio je predstavnicima EIB-a što su produžili rok za preuzimanje grant sredstava u iznosu od 6,8 milijuna eura za izgradnju mosta Gradiška na rijeci Savi, te što i dalje daju tehničku i financijsku podršku kroz investicijski grant našim infrastrukturnim projektima, poput mosta Svilaj.

Ministar Jusko i predstavnici EIB-a posebno su naglasili važnost direktnog kontakta čime će biti ubrzane sve navedene aktivnosti.

Predsjedatelj Zvizdić istakao je važnost ulaganja i u druge sektore čime bi se doprinijelo otvaranju novih radnih mjesta. Naglasio je važnost ulaganja u mala i srednja preduzeća, projekte od energetske efikasnosti, jačanje sektora građevinarstva i komunalne infrastrukture u općinama.

Predsjedatelj Zvizdić i šef operacija za zapadni Balkan EIB-a Rivellini suglasili su se da će ulaganje u sektor željeznica, kao važno pitanje za BiH, biti jedan od zajedničkih prioriteta.

Rivellini je naglasio da BiH ima značajno mjesto u projektima EIB-a i izrazio nadu da će suradnja biti uspješna i u budućnosti, te da je za 2017. godinu planirana podrška EIB-a BiH u iznosu od 200 miliona eura.

- Na kraju sastanka, predsjedatelj Zvizdić i ministar Jusko su još jednom potencirali da BiH ima spremne kvalitetne projekte za predstojeći Summit u Trstu - priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?