Najavio posjet

Josipović u listopadu u Beogradu, razgovarao je s Nikolićem

Nikolić Josipović
Jurica Galoić/PIXSELL
01.07.2013.
u 16:41

– Znamo da je možda jedan splet nesretnih izjava bio razlog za nešto suzdržaniju komunikaciju. Sad takvog razloga više nema i nadam se da ga neće biti ni s jedne strane – naglasio je Josipović.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović u intervjuu za agenciju Beta kazao je da će najvjerojatnije u listopadu posjetiti Beograd gdje će se prvi put službeno susresti s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, piše B92.

– Naši timovi dogovaraju sastanak koji će najvjerojatnije biti u 10. mjesecu – kazao je Josipović koji je dodao da je tijekom proslave hrvatskog ulaska u EU s Nikolićem "sjedio i razgovarao", ali da službeni bilateralni susret nije bilo moguće organizirati zbog velikog broja stranih gostiju.

"Splet nesretnih izjava bio je razlog za nešto suzdržaniju komunikaciju"

Negirao je da je u odnosima Zagreba i Beograda bilo "ledeno doba", objasnivši da je "postojala faza kada je došlo do zahlađenja, ali na verbalnoj, a ne praktičnoj razini". – Drago mi je da smo ušli u drugu, bolju fazu na komunikacijskoj razini – rekao je Josipović koji nije želio usporediti svoj odnos s bivšim predsjednikom Srbije Borisom Tadićem i aktualnim Tomislavom Nikolićem.

– Odlično sa surađivao s Tadićem, nema nikakvog razloga da isto ne bude s Nikolićem. Znamo da je možda jedan splet nesretnih izjava bio razlog za nešto suzdržaniju komunikaciju. Sad takvog razloga više nema i nadam se da ga neće biti ni s jedne strane – naglasio je Josipović.

>>Predsjednici iz regije nastavit će se neformalno sastajati

>>Srdačan susret Nikolića s Milanovićem i Josipovićem

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?