svi su dobrodošli

Josipović: Nadam se da će na proslavu ulaska u EU doći i Nikolić

ivo josipović
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
15.06.2013.
u 13:11

Tržište će se širiti, a proizvodi iz Hrvatske nalazit će svoje mjesto na slovenskim policama, vrlo vjerojatno i obrnuto. Cijeli poslovni pothvat u duhu je onoga čemu težimo, postati dijelom velikog tržišta EU - kazao je Josipović.

Komentirajući preuzimanje Mercatora od Agrokora predsjednik Ivo Josipović za današnjeg boravka u Rijeci na proslavi Dana grada i tradicionalnoj regati Fiumanka ocijenio da će taj poslovni pothvat imati vrlo pozitivan učinak na cjelokupno gospodarstvo i da kupnja pokazuje vitalnost jednog dijela gospodarstva.

- Tržište će se širiti, a proizvodi iz Hrvatske nalazit će svoje mjesto na slovenskim policama, vrlo vjerojatno i obrnuto. Cijeli poslovni pothvat u duhu je onoga čemu težimo, postati dijelom velikog tržišta EU - kazao je Josipović.

Dodao je da je ovaj poslovni događaj pokazatelj puno boljih odnosa Hrvatske i Slovenije nego su bili prije i pokazatelj međusobnog povjerenja te izrazio uvjerenje u dobru budućnost kompanije. Predsjednik se osvrnuo i na nedavnu izjavu predsjednika Srbije Tomislava Nikolića o svom dolasku na proslavu priključenja Hrvatske EU koji je na neki način uvjetovao. Kazao je da su pravila jasna i da su pozvani predstavnici suverenih država uključujući i Kosovo.

- Svi susjedi, svi predsjednici, uključujući i predsjednika Nikolića su dobrodošli , a oni koji će doći i sudjelovati na tom velikom događaju bit će zadovoljni - kazao je Josipović dodajući da se nada svi pozvani doći, a među njima i predsjednik Srbije Nikolić.

>>Preuzimanje Mercatora: Presudila su jasna Todorićeva jamstva

>>Todorić preuzeo Mercator! Rađa se megatvrtka sa 60.000 zaposlenih

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije