21. Krvavi Uskrs

Josipović: Borba protiv četničkih ideja bila je hrabra i pravedna

21. godišnjica krvavog uskrsa (1)
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/14
31.03.2012.
u 13:39

Vaš sin je naš junak, vaš sin je i naš sin, vaš sin je sve ove vrijednosti koje baštinimo i koje ćemo ostaviti svojoj djeci u naslijeđe, poručio je predsjednik Mariji Jović

Dvadeset i jedna godina prošla je od pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića u sukobu na Plitvičkim jezerima poznatom kao Krvavi Uskrs. Kao i svake godina do sada, počast Joviću došao je iskazati državni vrh, kao i mnoge braniteljske udruge.

Prije same svečanosti kojoj je nazočio predsjednike Hrvatske Ivo Josipović, predstavljena je Monografija specijalne jedinice policije Rakitje 90./91. na kojoj je nazočio ministar branitelja Predrag Matić.

Na svečanosti na kojoj se i ove godine okupio veliki broj ljudi, predsjednik Ivo Josipović najprije se obratio Mariji Jović, majci poginuloga Josipa, koja je i ove godine u suzama slušala lijepe riječi o svome sinu.

- Gospođo Jović, poštovana obitelji Jović, vaš sin je naš junak, vaš sin je i naš sin, vaš sin je sve ove vrijednosti koje baštinimo i koje ćemo ostaviti svojoj djeci u naslijeđe. Hvala vam što ste rodili i što ste odgojili svog sina, hvala vam kao i svim braniteljima i svima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu jer ste svi vi dali neizmjeran doprinos našoj budućnosti - kazao je predsjednik.

Istaknuo je da danas "slavimo slobodu, slavimo mir, hrabrost, junaštvo, domoljublje, pravednost".

- Bilo je hrabro i bilo je pravedno ovdje na Plitvicama prvi stati i braniti hrvatsku domovinu. Bilo je hrabro i pravedno pobijediti u Domovinskom ratu, štiti vrijednosti koje su dio našeg ustavnog poretka.

Predsjednik je objasnio kako svako vrijeme nosi svoje izazove, tada teže nego danas no postoje izazovi u naporu da građanima osiguraju bolji životni standard i da "spriječimo sve one koje bi željeli kotač povijesti vratiti natrag. I kako se 90-ih bilo hrabro i pravedno boriti protiv četničkih ideja, kao što je to bilo i 40-ih godina, tako i danas kada neki žele vratiti kotač povijesti, moramo mu reći ne".

- Na kraju želim da vrijednosti Domovinskog rata budu uvijek na pameti onima koji vode ovu našu lijepu i dragu domovinu. Podsjećam, sloboda, demokracija, poravednost, ljudska prava, mir, ali i druge vrijednosti, ovdje su posađene, ovdje na ovom mjestu gdje je život izgubio Josip Jović, redarstvenik koji simbolizira sve te vrijednosti - zaključio je Josipović.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 3

LI
Livi
18:10 31.03.2012.

Gospodine Predsjednice, ocekujemo od tebe da tako govoris i kad se sastajes s Tadicem, a ne da jedno govoris u Hrvatskoj a drugo kad se sastajes s Tadicem.

GR
Gradinar
18:40 31.03.2012.

Prošle godine, dana 27. srpnja ( odnosno jula) na svečanosti proslave četničkim \"ustanicima\" protiv hrvatskoga stanovništva ( zvjerski pobijene stotine civila, žena djece i staraca, a svećenik KC mučen i ispečen na ražnju!!!) ovaj čovjek je samo nekoliko desetina kmm dalje govorio sasvim drugačije. Onaj tko prati njegovu politiku, bar površno, jasno mu je kao dan da je danas svaka riječ koju je rekao potpuno neiskrena, da koristi junaštvo i žrtvu svoga političkoga neistomišljenika, za ubijanje ideala za koje je život dao Josip Jović. Hrvatska je svašta zaslužila, ovaj narod je pokazao kako ne zna upravljati državom i svojom slobodom, što je i logično, jer nema kulture državnosti zbog neimanja vlastite države; ali NITKO nije zaslužio imati ovakvoga predsjednika. Ni jedna zemlja svijeta nema predsjednika koji otvoreno prijezire svoj nacionalni biljeg!

KO
kolovoz
11:57 01.04.2012.

da, da za svaku prigodu odgovarajuci protokol a bome i odgovarajuci govor-najbolje se prolazi trenutno okupljenima reci bas ono sto oni zele cuti--to je umijece danasnje politike kod nas a nazalost i u svijetu nitko ne slijedi trajne vrednote

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?