Jablanica

Još traje borba s požarima

vatrogasci,požar
Duško Jaramaz/PIXSELL
21.08.2013.
u 08:55

S obzirom da su aktivna tri požarišta, te veliku opožarenu površinu, potrebno je hitno djelovanje sa minimalno dva helikoptera

U popodnevnim i večernjim satima, u utorak 20. kolovoza, došlo je do blagog zatišja na požarnim linijama u Draganjskoj planini i kod Donje Jablanice. U kasnim popodnevnim satima iznad Jablanice su se nadvili gusti oblaci, ali nije bilo kiše. U tijeku dana došlo je do smjene južnog i sjeverozapadnog strujanja, što je doprinijelo nešto stabilnijem stanju na požarištima. Oko 19 sati usljed udara groma nastao je novi požar na brdu iznad naselja Slatina.

Neposredno nakon toga u Jablanicu je doletio helikopter Oružanih snaga BiH iz pravca Banja Luke, ali nije mogao interventno djelovati radi smanjene vidljivosti.

S obzirom da su aktivna tri požarišta, te veliku opožarenu površinu, potrebno je hitno djelovanje sa minimalno dva helikoptera, navodi se u informaciji o stanju na požarištima u utorak u 21.00 sat objavljenoj na formalnoj stranici Općine Jablanica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?