IDEMO DALJE

Još jedan sastanak pet stranaka bez ikakvih rezultata

sastanak
VL FOTO
10.01.2011.
u 16:00

Stranke će nastaviti zajednička nastojanja da se što prije formira parlamentarna većina na nivou BiH i na ostalim nivoima na kojima nije formirana

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH, HDZ 1990, Savez nezavisnih socijaldemorata (SNSD), Srpska demokratska stranka (SDS) i Savez za bolju budućnost (SBB) BiH će nastaviti zajednička nastojanja da se što prije formira parlamentarna većina na nivou BiH i na ostalim nivoima na kojima nije formirana.

Ovo je nakon sastanka rukovodstava ovih pet stranaka u zgradi Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu kazao predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić.

On je podsjetio da je na prethodnom sastanku šest stranaka uputilo poziv još dvjema strankama (SDA i SDP BiH) da danas razgovaraju o uspostavi parlamentarne većine.

"Danas je na ovom sastanku bilo pet stranaka. Mi smo danas bili pripravni razgovarati i o smjernicama za programsku platformu za uspostavu parlamentarne većine, ali s obzirom na neodaziv jednog broja stranaka, danas smo zapravo razgovarali kako deblokirati ovaj proces", kazao je Ljubić, koji je koordinirao današnji sastanak.

Predsjednik HDZ-a 1990 najavio je kako će sljedeći sastanak sazvati i koordinirati Savez za bolju budućnost BiH.

"Što se tiče sutrašnjeg sastanka, na poziv privremenog predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, sudjelovat će predstavnici ovih pet stranaka koje su danas bile na ovom sastanku", kazao je Ljubić novinarima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?