Glas mu dalo 99 član

Jeremić izabran za novog predsjednika Opće skupštine UN-a

\'Serbia\'s Minister of Foreign Affaires Vuk Jeremic answers to journalists\' questions during a news conference at the Cernin\'s Palace in Prague, Czech Republic, on Friday, Nov. 14, 2008. (AP Photo/
Pixsell
08.06.2012.
u 17:43

Funkcija predsjednika Opće skupštine UN najveća je funkcija Srbije u nekoj od svjetskih institucija

Ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić izabran je danas za predsjedavajućeg Opće skupštine Ujedinjenih naroda (UN) i tu će funkciju obavljati od rujna 2012. do rujna 2013. godine.

Jeremić je na glasanju u UN u New Yorku dobio glasove 99 članica UN, a njegov protukandidat ambasador Litve pri UN, Daliusa Čekaliusa dobio je 85 glasova. Funkcija predsjednika Opće skupštine UN najveća je funkcija Srbije u nekom od svjetskih institucija.

\"Mala smo zemlja u razvoju koja ne pripada ni jednom vojnom savezu i velika nam je čast što smo dobili toliku podršku“, rekao je Jeremić po objavljivanju rezultata glasanja.

 

Ključne riječi

Komentara 2

CC
Chicago Chicago
08:49 09.06.2012.

Pa ovi su jos uvjek genocidni i tuku pedere. Pa onog Nikolica su izabrali za predsjednika,......i budali je to valjda dosta,....ali eto izgleda da nije.

KA
katasteko
08:55 09.06.2012.

sad se vidi kakav lobi imaju u UN - u. Osamdasetih godina imali su u UN -u procentualno najviše zaposlenih Srba. Oni jednostavno znaju kako se to radi.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?