tužna obljetnica

Jedanaesta komemoracija žrtvama terorističkog napada na New York

obama new york
Reuters/PIXSELL
11.09.2012.
u 07:11

Na komemoraciji će se pročitati imena svih poginulih u srušenim Blizancima i onih policajaca i vatrogasaca koji su stradali pokušavajući spasiti zatočene i ranjene ljude.

U New Yorku će se danas u 8 sati i 46 minuta po lokalnom vremenu upaliti gradske sirene u spomen na utorak, 11.rujna 2001. kad se u tom vremenu oteti zrakoplov American Airlinesa s teroristima Al Qaide zabio u sjeverni neboder Svjetskog trgovačkog centra. Sedamnaest minuta poslije, u 9 sati i 3 minute, opet će sirene i zvona gradskih crkava označiti trenutak kad se u južni Blizanac zabio zrakoplov United Airlinesa na letu 175.

Jedanaest godina poslije terorističkog napada na New York, gradske vlasti predvođene gradonačelnikom Michaelom Bloombergom će na Ground Zero sudjelovati u komemoraciji na kojoj će se pročitati imena svih poginulih u srušenim Blizancima i onih policajaca i vatrogasaca koji su stradali pokušavajući spasiti zatočene i ranjene ljude.

Na mjestu tragičnog događaja danas će se upaliti snažna svijetla koji će simbolično predstavljati nekadašnje zgrade WTC koje su bile prepoznatljivo obilježje Manhattana. Predsjednik Obama do zadnjeg trenutka krije informaciju gdje će sudjelovati na komemoraciji. Dok novinari očekuju da će ostati u Washingtonu i posjetiti Pentagon koji je također napadnut 11. rujna 2001.godine, velika je vjerojatnost da bude i u New Yorku na Ground Zero gdje ni jedanaest godina poslije još uvijek nije dovršeno uređenje Memorijalnog centra i novog nebodera te cijelog kompleksa na kojem su prije mučke akcije Osama bin Ladina stajali Blizanci.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije