sanaderova jamčevina

Je li Mamić uime Branimira Šikića ponudio 150.000 eura?

'zivot....zagreb....11.04.2008. mimara - Ivan Dabo, vladar Novalje, predstavlja svoju prvu zbirku pjesama, mamic, sikic vecernji list'
Foto: ''
1/4
19.10.2011.
u 13:00

"Kud Zdravko, tud i ja" Šikićeva je parola, pa je tako član Dinamove skupštine, putuje s Mamićem...

Odluku da privatnom imovinom jamči za Ivu Sanadera, u slučaju sudske odluke da se brani sa slobode, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić ne smatra teškom, bez obzira na to što se ne tiče samo njega osobno nego cijele obitelji.

Ustav nije ukras

– Ne, ta odluka mi nije bila teška i založio bih svoju imovinu da je sud donio odluku o puštanju iz pritvora – kaže Luka Bebić.

– Nisam nikada rekao je li Ivo Sanader prav ili kriv, ali Ustav nije ukras, a činjenica da sam predsjednik Sabora ne suspendira moja prava kao čovjeka i građanina pa ni zakonsko pravo da založim svoju imovinu za nečije puštanje iz pritvora. Sanader je moj prijatelj i sada. Nisam od ljudi koji drže do prijatelja samo kad su na vrhuncu slave i moći. Tako će i ostati. Kako god proces završio, ostajem mu solidaran – poručuje predsjednik Sabora L. Bebić.

Za čovjeka kojega je vidio jednom u životu 150.000 eura bio je spreman dati i nogometaš Tomo Šokota jer ga, kako je objasnio, veže prijateljstvo sa Sanaderovim odvjetnikom Goranom Suićem. Istim iznosom kao i Šokota za Sanadera je htio jamčiti i Božidar Šikić (56), dugogodišnji nogometni funkcionar, najpoznatiji kao savjetnik, prijatelj, pobočnik, skaut i čovjek od najvećega povjerenja Zdravka Mamića, kojega poput sjene prati već desetak godina. Valjda zato mnogi i nagađaju da se upravo Mamić krije iza ponuđene jamčevine za Sanadera, budući da je nekada bio lojalni premijerov "vojnik".

Za Sanaderova premijerskoga mandata Dinamovi najveći sponzori bile su državne tvrtke (Croatia osiguranje, Ina, HEP), a dinamovci su zauzvrat dali pismenu potporu Sanaderu na izborima prije četiri godine. Potpisali su se svi igrači i članovi najužega klupskoga vodstva, a Mamić je, zajedno s tadašnjim trenerom Brankom Ivankovićem, bio i na posljednjem ispraćaju Sanaderova oca... No povezanost s jamčevinom za Sanadera u Dinamu niječu:

– Nismo u tome sudjelovali niti nas je tko pitao. Sve što znam o tome jest ono što sam pročitao u novinama. Vidim da je Šokota dobar sa Sanaderovim odvjetnikom, možda je Šikić, no doista ne bih znao više od toga – kaže Mirko Barišić, plavi predsjednik.

No, Lokomotiva je Dinamov sestrinski klub....

– Koliko znam, dio jamčevine nije nudila Lokomotiva, već gospodin Šikić kao privatna osoba – kazao je Barišić.

Talentirani vratar

Ime Branimira Šikića, nekoć vratara, a zatim talentiranog trenera za kojega mnogi kažu da je mogao napraviti veliku karijeru, na portalu Poslovna.hr uz funkcije je predsjednika Skupštine Nogometne škole Hitrec-Kacian, ravnatelja NŠ Dinamo od 2003. do 2008. te člana društva Kamen d.o.o. iz Ploča, tvrtke za proizvodnju građevinskoga materijala. Na popisu članova toga društva je i – Zdravko Mamić.

Kud Zdravko, tud i ja, to je "Šikina" parola, pa je tako on član Dinamove skupštine, član Skupštine HNS-a, Mamićev suputnik na svim Dinamovim putovanjima, večerama, izletima, utakmicama, njegova "ispovjedaonica" na jutarnjoj kavi. Formalno se Šikić vodi kao sportski direktor u NK Lokomotiva na kojoj teško da bi mogao, osim ako otprije nema milijunsku ušteđevinu, hladno "zamrznuti" svojih 150.000 eura.

Šikićev životni stil sugerira da živi na visokoj nozi. Vozi crni mercedes S klase, odijeva se u najskuplje robne marke, uvijek je dotjeran i elegantan, izgleda kao "milijun dolara"!  Poznat je i kao "oko sokolovo" za pronalaženje nogometnih talenata, pa je, među ostalim, bio zaslužan za dolazak Mamićeve "zlatne koke", Matea Kovačića iz Linza, a nedavno je odigrao ključnu ulogu u ostanku najvećega Dinamova talenta, 15-godišnjega Alena Halilovića. Šikićeve nepogrešive procjene jamčit će Dinamu nove milijunske transfere...

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?