PRIJETNJA

Je li Gusar upućivao SMS prijetnje ministru branitelja u Hercegovini?

kvesic
VL FOTO
22.06.2010.
u 09:47

Ministar Kvesić prijetnje je dobivao od osobe koja je tražila naknadu

Ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Zapadno-hercegovačke županije Viktor Kvesić (42) iz Širokog Brijega prijavio je grudskoj policiji kako je na svoj mobilni telefon zaprimio više SMS poruka prijetećeg i uznemirujućeg sadržaja te da smatra da mu je navedene poruke uputila osoba s prebivalištem na području općine Grude.

- O navodima iz prijave izvijestili smo dežurnog županijskog tužitelja a SMS poruke fotografirali. Uvidom u sadržaj poruka utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti na štetu V. K. (42). Poduzimamo potrebne izvide u cilju utvrđivanja identiteta osobe koja je uputila navedene SMS poruke- izvješćuju u MUP-u te županije.

Kako neslužbeno doznajemo, policija je već identificirala osobu koja je slala prijeteće poruke, a osumnjičen je brat poginulog branitelja, izvjesni Tomislav Barić zvani Gusar, koji je odranije poznat zbog paljevine automobila grudskog načelnika uslijed uskraćivanja novčane pomoći. On se odmah odazvao na policijski poziv, ali će zbog svoga puta tek danas biti i saslušan. Zanimljivo je da i osumnjičeni navodno ima uzvratne prijeteće SMS-ove. Također, neslužbene informacije govore da je ministar Kvesić dobivao uznemirujuće poruke opet zbog uskraćivanja jednokratne novčane naknade potrebne za gradnju kuće.

- Prve informacije govore da je razlog prijetnji upravo spor oko novčane naknade. Navodno je osoba koja je slala prijeteće poruke započela izgradnju kuće i tražila je novac. Međutim, istaga bi trebala pokazati o čemu se doista radi- zaključuju iz policije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?