pogubili ženu

Izvršena 500. smrtna kazna u Teksasu: Idem kući k Isusu!

Kimberly McCarthy (1)
YouTube screenshot
27.06.2013.
u 09:07

Bivša fizioterapeutkinja osuđena za ubojstvo Kimberly McCarthy (52) u srijedu navečer primila je smrtonosnu injekciju

Američka savezna država Teksas pogubila je 500-tog zatvorenika otkako je 1982. ponovo uvela smrtnu kaznu. Bivša fizioterapeutkinja osuđena za ubojstvo Kimberly McCarthy (52) jučer navečer primila je smrtonosnu injekciju i time zaokružila neslavnu brojku, javlja BBC.

- Ovo nije gubitak. Ovo je pobjeda. Idem kući da budem s Isusom. Sve vas volim - posljednje su riječi koje je McCarthy izgovorila prije negoli je izgubila svijest.

McCarthy je osuđena još daleke 1997. godine i to za ubojstvo susjede Dorothy Booth (71) u Lancasteru. Umirovljenoj profesorici psihologije upala je u kuću pod utjecajem droge te je napala mesarskim nožem. Odsjekla joj je prst kako bi s njega skinula vjenčani prsten i zatim je ubila.

Sinoć je postala prva žena koju je ta država pogubila u posljednje tri godine. Iako niti ovo pogubljenje nije prošlo bez mnogobrojnih protesta, čak 73 Teksašana podupire izvršavanje smrtnih kazni. Jedna je to od 32 američke zemlje koja ih provodi i to gotovo bez iznimki.

>>Odgođeno pogubljenje crnca za ubojstvo dvije bijele sutkinje

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije