SMJENA

Izbacivanje SDA iz Vijeća ministara potvrđeno u Parlamentu BiH

Parlament
05.07.2012.
u 09:23

Zastupnici su većinom glasova potvrdili smjene Sadika Ahmetovića, Muhameda Ibrahimovića i Fuada Kasumovića

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je na današnjoj sjednici potvrdio odluku predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o smjeni ministra sigurnosti BiH, ministra odbrane BiH i zamjenika ministra finansija i trezora BiH.
Za predloženu odluku glasalo je 26 poslanika, šest ih je bilo protiv dok su dva poslanika bila suzdržana.
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda donio je odluku kojom se smjenjuju s dužnosti ministri sigurnosti Sadik Ahmetović i odbrane Muhamed Ibrahimović, te zamjenik ministra finansija i trezora Fuad Kasumović, svi iz SDA. 
Odluka stupa na snagu danom potvrđivanja od Parlamentarne skupštine BiH.

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH je na današnjoj sjednici potvrdio odluku predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o smjeni ministra sigurnosti BiH, ministra obrane BiH i zamjenika ministra financija i trezora BiH.

Za predloženu odluku glasalo je 26 zastupnika, šest ih je bilo protiv dok su dva zastupnika bila suzdržana.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda donio je odluku kojom se smjenjuju s dužnosti ministri sigurnosti Sadik Ahmetović i obrane Muhamed Ibrahimović, te zamjenik ministra financija i trezora Fuad Kasumović, svi iz SDA.  Odluka stupa na snagu danom potvrđivanja od Parlamentarne skupštine BiH.

Odluku treba potvrditi i Dom naroda BiH. 

Ključne riječi

Komentara 1

KR
krtica
18:57 05.07.2012.

Zasto je glasacki papir - znak za da - zelene boje? I to treba mijenjati, zar ne?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?