Burno u Saboru

Iz sabornice izbačeni svi HDSSB-ovi zastupnici

dinko buric
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/4
13.07.2011.
u 11:10

- Tražim pauzu. Tri četvrtine mog kluba ste izbacili. To je nezapamćeno u povijesti ovog visokog tijela - žalio se Drmić prije izbacivanja

Opet je burno u Saboru. I opet zbog HDSSB-ova Dinka Burića zbog kojeg je predsjednik Sabora Luka Bebić odlučio i prekinuti sjednicu na pola sata.

Sve je počelo nakon što je Burić zatražio stanku uime svog kluba nakon koje je htio govoriti o okolnostima smrti umirovljenog generala Đure Brodarca. Bebić mu nije dopustio objašnjavajući da će Sabor dostojanstveno odati počast Brodarcu kao bivšem saborskom zastupniku i županu. Ali uzalud. Burić je inzistirao i to unatoč dvjema opomenama.

– Vi ste razuman čovjek, nemojte ovo činiti – uvjeravao je Burić Bebića, no predsjednik Sabora nije "se dao" i stanku je uporno odbijao dati uvjeren, kako je rekao, da Burić neće dolično govoriti o okolnostima smrti nego da će na jeftin način kupiti političke bodove.

– Želim govoriti o hrvatskom generalu Đuri Brodarcu, a ne skupljati političke poene – odgovorio mu je Burić. U svađu su se uključili i ostali zastupnici dobacivanjima iz svojih klupa da bi Burića trebalo biti sram. On im je odgovorio da bi sramota trebala biti one koji su i doveli do ovakve situacije. Bebić je potom pozvao zastupnike da istrpe Burićeve ispade, pozvao HDZ-ova Davora Hušku da nastavi s prekinutom raspravom. No kako Burić to nije dozvoljavao te je nastavio inzistirati na stanci, Bebić mu je dao prvo opomenu pa opomenu s oduzimanjem riječi, ali kako pomoći nije bilo, na kraju je prekinuo sjednicu.

No "ludnica" se nastavila i nakon pola sata stanke. Jer, čim se vratio u svoju klupu, Burić je opet nastavio inzistirati tražeći od predsjednika Sabora da njegovu klubu omogući stanku od deset minuta nakon koje bi se, kako je ranije već najavio, govorilo o smrti Đure Brodarca. Bebić je opet pozvao Hušku da počne s raspravom, a Burić je nastavio paralelno s Huškom inzistirati na stanci. Na kraju se Bebić odlučio na Burićevo izbacivanje iz sabornice.

Čim se riješio jednog HDSSB-ovca, javio se drugi. Ovog puta Zoran Vinković, koji je također počeo inzistirati na stanci pa je Bebić i njega odlučio udaljiti iz sabornice. Ista je sudbina zadesila i Boru Grubišića.

Nakon što je Bebić izbacio trojicu HDSSB-ovaca na red je došao i četvrti - Ivan Drmić. Kao i njegovi izbačeni stranački kolege i on je tražio stanku u ime svog kluba.

- Tražim pauzu. Tri četvrtine mog kluba ste izbacili. To je nezapamćeno u povijesti ovog visokog tijela. Tražim stanku da zauzmemo stav kako nastaviti dalje raditi u ovom domu - rekao je Drmić. Ali stanku nije dobio. Štoviše, kako je inzistirao na njoj i on je izbačen iz sabornice. No stražu je zbog njegovog udaljavanja zatražio presjedavajući Vladimir Šeks.

- Ovo je sramota. Možete, ali ne zauvijek - poručio je Drmić.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?