KPZ MOSTAR

Iz drugog pokušaja došli do spisa o Cominom bijegu

zatvor
29.10.2013.
u 09:12

Izuzimanje dokumentacije je trajalo četiri sata, odakle su inspektori Federalne uprave policije izuzeli određenu papirologiju

Nakon jednog prošlotjednog propalog pokušaja zbog nepostojanja sudskog naloga, inspektori Federalne uprave policije u pratnji maskiranih specijalaca s dugim cijevima jučer su započeli pretres Kazneno-popravnog zavoda u Mostaru u vezi s bijegom za vrijeme dopusta Dominika Ilijaševića zvanog Como, koji je osuđen na 15 godina zbog ratnog zločina. Pretres je naređen iz Tužiteljstva BiH zbog izuzimanja dokumentacije i kažnjavanje odgovornih za bijeg. Iz ove institucije navode da je bijeg Ilijaševića ugrozio obitelji žrtava ratnih zločina, ali i da se to negativno odrazilo na sigurnosnu situaciju i odnose između BiH i regije.

- U suradnji s Državnim odvjetništvom Hrvatske činimo da se ovaj osuđenik uputi na izdržavanje zatvorske kazne, te da se procesuira i kazni za bijeg - stoji u priopćenju.
Iz KPZ-a u Mostaru nisu mogli reći ništa o pretresu i eventualno izuzetim dokumentima. Ilijašević, bivši pripadnik Postrojbe za posebne namjene ‘Maturice’ HVO-a, osuđen je za zločine nad stanovništvom općina Vareš i Kiseljak, uključujući ubojstva počinjena u selu Stupni Do. On se 24. rujna nije vratio s dopusta u zatvor, a nakon što je potvrđeno da je u Hrvatskoj, BiH je zatražila izvršenje sankcije u skladu sa sporazumom koji imaju ove dvije zemlje. Pregled dokumentacije je trajao četiri sata, odakle su inspektori izuzeli određenu papirologiju. Upravnik KPZ-a Mostar Romeo Zelenika jučer nije htio komentirati ovaj pretres iz drugog pokušaja, kao ni ravnatelj FUP-a Dragan Lukač.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije